Peste două milioane euro fonduri regio pentru extinderea și modernizarea Ambulatoriului Spitalului din Blaj

Foto3-Spital-e1563800597190.png

Ambulatoriul Spitalului Municipal din Blaj – dispensarul policlinic – va fi complet transformat, în decurs de doi ani, printr-un nou proiect european accesat de Primăria Municipiului. Astăzi, la sediul ADR Centru din Alba Iulia, a avut loc semnarea contractului de finanțare pentru proiectul ”Extindere și dotare Ambulatoriu Spital Municipal Blaj”, în valoare totală de peste 10 milioane lei, prin care se va extinde clădirea spitalului, iar cabinetele medicale vor fi mutate în aripa extinsă a clădirii. Acest contract de finanțare a fost semnat de primarul din Blaj, domnul Gheorghe Rotar și directorul general ADR Centru, domnul Simion Crețu, iar inițiativa, finanțată în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, își propune să ducă la îmbunătățirea și creșterea calității activității medicale pentru mai mult de 50.000 cetățeni din zonă.

Municipiul Blaj beneficiază de posibilitatea de a-și extinde și moderniza infrastructura de sănătate, inclusiv prin achiziționarea de dotări, cu fonduri din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 8, Obiectivul specific 8.1 care prevede creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar. Cerea de finanțare depusă și gestionată de administrația publică locală se bazează pe prevederile incluse în ghidul de finanțare pentru această axă prioritară a programului REGIO, respectiv de a se realiza investiții pentru ”infrastructura sanitară și socială care contribuie la dezvoltarea la nivel regional și local, în sensul reducerii inegalităților în ceea ce privește starea de sănătate și în favoarea incluziunii sociale prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități”. În acest moment, Spitalul își desfășoară activitatea medicală, cu și fără spitalizare în clădirile de pe strada Andrei Mureșanu, la nr. 16. Cabinetele medicale din structura ambulatoriului sunt organizate în cadrul celor două imobile: Policlinica și Spitalul propriu-zis.

”Ambulatoriul Spitalului Municipal Blaj este singurul ambulatoriu din zona deservita, respectiv Municipiul Blaj, localitățile aparținătoare și localitățile din apropierea orașului nostru, care nu au ambulatorii de specialitate. Din punct de vedere funcțional, acum, cabinetele ambulatoriului nu sunt grupate și nu sunt amplasate într-o singura locație, spațiile existente nu sunt suficiente pentru asigurarea condițiilor de suprafața, cu circuite și funcționalități prevăzute de legislație, pentru aprobarea normelor privind condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un spital în vederea obținerii autorizație sanitare de funcționare. Proiectul propune soluționarea problemelor prin extinderea clădirii spitalului și mutarea cabinetelor medicale în aripa extinsă a clădirii. Extinderea se va realiza pe orizontala, cu o clădire nouă similară celei existente și alipită clădirii spitalului. Spațiile amenajate vor corespunde următoarelor funcțiuni: cabinete pentru consultație, săli de așteptare, spații pentru personalul medical, vestiare, grupuri sanitare, spații tehnice și spații de depozitare a inventarului medical”, a declarat domnul Gheorghe Rotar, primarul municipiului Blaj.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.