Augustin Purnus: Una din principalele calitati ale managerului de proiect este capacitatea de predictie

Augustin-PurnusAugustin Purnus este unul dintre acei specialisti care stau mereu aproape de public. Directorul General al Spider Management participa pentru a treia oara la Conferinta Finantare.ro si va discuta cu participantii despre strategiile si provocarile in managementul portofoliilor de proiecte.

Conferinta Finantare.ro: Persoanele din zona Moldovei care lucreaza in domeniul managementul proiectelor au avut ocazia sa participe la workshopurile dumneavoastra intrucat ati fost speaker la primele doua editii ale Conferintei Finantare.ro. Ce temeri ati identificat ca au?

Augustin Purnus: Nu cred ca se poate vorbi de temeri. Mai degraba as spune ca au venit cu un interes imens de a gasi raspunsuri la intrebarile pe care le au. Prezentarile pe care le-am facut in cadrul editiilor conferintei s-au axat pe problemele concrete pe care le-am intalnit in derularea proiectelor cu finantare europeana si modalitatile prin care acestea pot fi rezolvate.

C.F.: Urmarind activitatea unui project manager am putut observa ca exista anumite lacune in ceea ce priveste planificarea. Cum poate fi imbunatatit acest capitol?

Augustin Purnus: Trebuie sa va dau dreptate. Una din principalele calitati ale managerului de proiect este capacitatea de predictie. El trebuie sa “vada” cu mult inainte care va fi evolutia proiectului si sa fie pregatit pentru a lua deciziile cele mai potrivite la momentul oportun.

Cand vorbim de planificare trebuie sa luam in considerare toate aspectele proiectului: scop, timp, resurse, costuri, achizitii, calitate, comunicare, finantare, riscuri, integrare. Din pacate, graba cu care se pregatesc si se planifica proiectele conduce de cele mai multe ori la costuri suplimentare si la generarea unei stari de insatisfactie pentru toti participantii la proiect.

Pentru a citi continuarea interviului, intrati pe site-ul conferintei.

Pentru a fi la curent cu noutatile, urmariti pagina noastra de Facebook!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.