Autoritatile de Management au platit aproximativ 715 milioane de lei catre beneficiarii de fonduri structurale si de coeziune

moneda_turn.jpg

posdru-platiBeneficiarii de fonduri structurale si de coeziune incaseaza in aceasta luna banii pe cererile de rambursare restante, ca urmare a schimbarilor impuse in sistem de Ministerul Fondurilor Europene.

Sumele achitate in aceasta perioada au fost asigurate dintr-un imprumut de 1,2 miliarde de lei contractat de la Trezorerie la inceputul lunii martie. Imprumutul a fost aprobat de Guvernul Romaniei prin Hotararea 73/2013.

Autoritatile de Management au platit beneficiarilor facturi restante in valoare de aproximativ 715 milioane de lei pana pe 25 martie, adica aproape 60% din valoarea imprumutului contractat de la Trezorerie. Vom avea grija ca celelalte cereri de rambursare sa fie achitate cat mai repede, indiferent de efortul pe care trebuie sa-l depuna angajatii statului, pentru ca intreaga suma imprumutata de la Trezorerie sa fie virata beneficiarilor in aceasta luna. In plus, vom impune acest ritm de lucru alert pentru a recupera intarzierile si pentru a ajunge la zi cu plata facturilor“, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Cele mai mari sume au fost achitate de Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional (AM POR) – aproape 251 de milioane de lei, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Mediu (AM POS Mediu) – circa 169 de milioane de lei si de Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM POSDRU) – aproape 166 de milioane de lei.

Ca pondere in totalul sumelor alocate prin HG 73/2013, AM POR si AM POS DRU au achitat peste 60% din fonduri, iar AM POS Mediu – peste 50%.

Sursa: ACIS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.