Fonduri europene de peste 134 mil. lei pentru Brasov in 2015

Brasov_Piata_Sfatului.jpg

Brasov_Piata_SfatuluiMunicipiul Brasovul va urma sa beneficieze in 2015 de fonduri europene de patru ori mai mari decat in 2014, astfel bugetul de venituri ar urma sa fie cu 24% mai mare decat cel din anul anterior.

Fondurile europene reprezinta 19% din bugelul local al judetului iar concret, anul acesta, invatamantul, inclusiv salariile, atrage cheltuieli de 134,7 mil. lei, iar reparatiile de strazi atrag chel­tuieli de 74,8 mil. lei.

In totalul cheltuielilor, cea mai mare cota o detin sumele date pentru transporturi, cu o pondere de 25,9%, urmate de cheltuielile pentru cultura, recreere si religie, cu o pondere de 18,1%.

Primarul George Scripcaru a declarat: 

Pornim de la un deficit de 9 milioane de lei, bani care ar fi trebuit sa vina de la Guvern, si care nu au mai venit. A trebuit ca din veniturile proprii sa acoperim si aceste noua milioane de lei de la Guvern, pentru a acoperi cheltuielile angajate.

Fondurile europene de 134 de milioane de lei pe care primaria Brasovului crede ca le va atrage anul acesta vor merge spre mai multe proiecte incluse in Planul Integrat de Dezvoltare a Municipiului Brasov.

Mai multe detalii: www.zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.