Avantajele reglementarii investitiilor de tip business angel in Romania

omulet_afaceri_bani.jpg

omulet_afaceri_baniPeter Barta, CEO Fundatia Post Privatizare, vorbeste intr-un articol despre prima lege pentru business angels din Romania si despre cat de importanta este aceasta pentru sectorul investitiilor.

Din punctul sau de vedere, IMM-urile nu aduc valoare adaugata si ceea ce lipseste unui mediu invetitional sanatos sunt acesti business angels. Acesti investitori stiu a ghideze un startup inspre crestere, si pun accentul mai ales pe inovare si competitivitate. Ei nu participa doar cu banii, ci vin si cu know-how.

Barta considera ca noul proiect de lege prin care se reglementeaza regimul investitorilor tip business angel din Romania vine in ajutorul IMM-urilor si a startup-urilor care au nevoie de capital pentru a se dezvolta.

Antreprenorii cedeaza astfel parti sociale catre investitori in schimbul unui imprumut fara dobanda. Timp de trei ani, business angel-ul va beneficia de scutiri fiscale pe veniturile care ii revin din dividende, dar care nu vor depasi imprumutul acordat de el micului antreprenor.

Mai multe detalii: www.business24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.