Balbaieli pe Programul guvernamental „StartUp Nation“

gethumb.jpg

Astazi se va incheia oficial sesiunea de depunere a planurilor de afaceri in programul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, desi ministrul Ilan Laufer i-a tinut in suspans cateva ore pe antreprenori * acesta a postat pe pagina sa de socializare ca programul se va prelungi pana pe 28 iulie, dupa care a revenit si a anuntat ca el se va incheia pe 14 iulie, la ora 20.00 * in jur de 9.000 de documentatii erau inregistrate pana ieri.

Inscrierea in programul Start-Up Nation nu se va prelungi pana la 28 iulie, asa cum a anuntat miercuri dupa-amiaza pe Facebook ministrul de resort, Ilan Laufer, astfel ca sesiunea de depunere a candidaturilor se va incheia vineri, 14 iulie. „Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat da curs solicitarii mediului de afaceri privind prelungirea termenului limita pentru inscrierea in programul Start-up Nation. Astfel, antreprenorii interesati de inscrierea in program pot depune dosarele online ca si pana acum, pana la data de 28.07.2017, ora 20.00“, a scris ministrul, pe Facebook.

Ulterior, el a sters postarea si a adaugat altele doua, in care isi exprima dezamagirea cu privire la reactiile primite in mediul online ca urmare a intentiei de prelungire a perioadei de inscriere. Numerosi interlocutori ii reproseaza lui Laufer, pe Facebook, ca antreprenorii care s-au grabit sa se inscrie in termenul-limita vor fi dezavantajati, intrucat au avut mai putin timp la dispozitie pentru a-si pregati proiectul fata de cei care ar fi urmat sa se inscrie in urmatoarele doua saptamani. Laufer le-a raspuns ca ia in calcul o sesiune suplimentara pentru sumele ramase disponibile.

„Dragi prieteni, nu m-am asteptat la o asemenea reactie. Dorinta mea a fost ca toti cei care doresc sa se inscrie in programul StartUp Nation sa aiba o sansa egala si sa finantam cat mai multe proiecte. inca nu s-a publicat anuntul pe site, deci nu este oficial! Maine voi avea o dezbatere cu reprezentantii mediului de afaceri si iau in calcul si o sesiune suplimentara pentru sumele ramase disponibile. Am dorit sa le acord o sansa si celor care au intampinat probleme cu ANAF sau cu ONRC!“, a postat ministrul, citat de Agerpres.

Programul StartUp Nation va avea o sesiune suplimentara in acest an, in limita resursei financiare ramase neconsumate dupa evaluarea dosarelor inscrise in actuala etapa, termenul limita pentru inscrierea in acest program fiind vineri, 14 iulie, ora 20.00, potrivit unui comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA). Potrivit aceluiasi document, pana in prezent au fost depuse aproximativ 9.000 de planuri de afaceri. „Exista, insa, un mare numar de potentiali candidati care nu si-au putut finaliza procedura de inscriere, urmare a faptului ca n-au reusit sa-si infiinteze in timp util noile firme – conditie obligatorie a programului – dat fiind suprasolicitarea infrastructurii tehnice a Oficiului National Registrul Comertului si a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala“, se mai arata in comunicat.

Prin urmare, imediat dupa evaluarea dosarelor depuse in actuala etapa si, in limita resursei financiare ramase, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat va organiza o noua sesiune de inscrieri. „Obiectivul nostru esential este sa incurajam tinerii antreprenori si pentru acest lucru este de bun-simt sa folosim pana la ultimul leu resursa bugetara alocata. in acest sens trebuie interpretate declaratiile si atitudinea mea despre programul Start-Up Nation. Am avut reprezentarea ca ar fi fost mai simplu sa prelungim actuala sesiune…din pacate, motive de ordin juridico-birocratic, pur si simplu, impiedica acest lucru. Ne ramane, in schimb, optiunea unei noi sesiuni in perioada imediat urmatoare, pe care o vom anunta in timp util si care se va desfasura dupa aceleasi reguli ca si actuala sesiune de inscrieri“, a explicat ministrul de resort, Ilan Laufer.

Programul StartUp Nation a devenit activ pe data de 15 iunie, la ora 10.00, iar potentialii beneficiari puteau inscrie online planurile de afaceri timp de 30 de zile. Alocarea financiara este, in acest an, de peste 1,7 miliarde de lei, care asigura, in temeiul legii, suportul activitatii a 10.000 de noi firme infiintate dupa 31 ianuarie 2017.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.