Banca Mondiala a amanat vizita de evaluare in Romania

images[1]Banca Mondiala (BM) a amanat vizita de evaluare in Romania, pana la formarea noului guvern, la patru zile dupa o decizie similara a Fondului Monetar International (FMI), a declarat, luni, pentru AFP, un reprezentat al biroului institutiei financiare de la Bucuresti.

“O misiune a Bancii Mondiale care trebuia sa vina in aceasta saptamana la Bucuresti pentru evaluarea implementarii reformelor a fost amanata, in lipsa unui interlocutor”, a declarat reprezentantul BM.

Banca Mondiala a aprobat Romaniei o finantare de un miliard de euro, din care a fost furnizat deja un prim imprumut de 300 de milioane de euro, in cadrul programului

de finantare de 20 de miliarde de euro cu FMI si Uniunea Europeana.

Misiunea FMI a anuntat, joi, 15 octombrie, ca a amanat vizita la Bucuresti pana la formarea noului Cabinet, ca urmare a caderii Guvernului Boc.

Fondul a subliniat, totodata, ca nu anticipeaza o intrerupere a acordului si nici modificarea politicii institutiei financiare fata de Romania, din cauza acestei crize.

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a pledat, duminica, in favoarea respectarii angajamentelor asumate de autoritatile de la Bucuresti in acordul cu institutiile financiare internationale, avertizand fata de riscul implicat de pierderea viitoarelor transe.

Autoritatile romane au promis, in principal, reducerea cheltuielilor publice, pentru a tine sub control deficitul bugetar, care ar putea atinge 7,3% din PIB in 2009.

Croitoru are la dispozitie zece zile pentru a solicita investitura din partea Parlamentului.

Cele trei partide de opozitie, PNL, PSD si UDMR, au reiterat, luni, ca sustin in continuare propriul candidat pentru postul de prim-ministru, primarul Sibiului Klaus Johannis. (Mediafax)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.