Banca Mondiala si Consiliul Judetean Ilfov au semnat un acord de consultanta in valoare de 400.000 de euro

cj-ilfov-banca-mondiala-300x257.jpg

Banca Mondiala va acorda Consiliului Judetean Ilfov consultanta si asistenta tehnica pentru dezvoltarea judetului, in baza unui acord in valoare de 400.000 de euro, a declarat presedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, la evenimentul de semnare a parteneriatului. in baza acestui acord, Banca Mondiala va elabora un document strategic de dezvoltare a judetului in perioada 2020-2030. Documentul va fi gata pana la finele anului 2019, a mai spus Petrache. Banca va oferi consultanta aplicata echipei care se ocupa de elaborarea si armonizarea planului de amenajare a teritoriului judetului Ilfov.

Principalele domenii de interes vor fi coordonarea cu strategia de dezvoltare a judetului, o mai buna coordonare a eforturilor de planificare cu Bucurestiul si cu cele sase sectoare ale sale, precum si cu judetele limitrofe Ilfovului, identificarea unor solutii adecvate pentru principalele zone din judetul Ilfov care sunt propuse spre a fi dezvoltate, precum si mobilizarea partilor interesate si implicarea cetatenilor in procesul de planificare.

„Noi, la Ilfov, pentru a ne atinge obiectivele, am considerat ca avem nevoie de o viziune, de o strategie si de un proiect asumat. Iar proiectul este cresterea calitatii vietii”, a afirmat Marian Petrache. Potrivit acestuia, este nevoie de suportul Bancii Mondiale pentru realizarea obiectivelor pe care le are judetul.

Banca va oferi sprijin Consiliului Judetean Ilfov in vederea elaborarii unei liste de interventii strategice, care ar putea fi intreprinse fie de catre consiliu, fie de alte parti interesate. Echipa de lucru a Bancii Mondiale va propune crearea unor zone de dezvoltare economica integrata. Totodata, va fi propusa si o etapizare a investitiilor si va fi elaborat un plan de actiune detaliat.

La randul sau, Tatiana Proskuryakova, director de tara al Bancii Mondiale pentru Romania si Ungaria, a reiterat ca institutia pe care o reprezinta are ca scop principal cresterea calitatii vietii pentru populatie. “Banca Mondiala este o institutie care aduna si impartaseste mai departe cunostintele acumulate si aceasta este sarcina noastra, de a le pune in practica pentru suportul beneficiarilor. De aceea, ma bucur foarte mult ca fac parte din acest proiect, intrucat acesta va avea un impact asupra dezvoltarii regiunii. Totodata, ma bucur foarte mult ca acest proiect este desfasurat impreuna cu o municipalitate, cu autoritatea locala”, a spus reprezentantul institutiei financiare.

La data de 11 ianuarie 2016, Guvernul Romaniei si Banca Mondiala au incheiat un memorandum de intelegere cu privire la parteneriatul pentru modernizarea administratiei publice si sprijinirea reformelor structurale.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top