Bani pentru infrastructura rurala!

 

Guvernul a alocat suma de 662 milioane lei pentru proiecte de investitii in infrastructura rurala, pe baza Ordonantei 7/2006, a declarat primul-ministru Emil Boc.   

„Acest lucru inseamna o infuzie masiva de resurse financiare pentru sprijinirea lucrarilor de infrastructura din mediul rural si pentru a sustine prioritatea Guvernului cu privire la investitiile publice masive in infrastructura” a afirmat premierul Boc.

Banii se vor utiliza atat pentru finantarea de lucrari in desfasurare, cat si pentru proiecte noi, declarate eligibile, in baza criteriilor stabilite in Ghidul de Eligibilitate. Unitatile administrativ-teritoriale vor primi finantarea proiectelor respective din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata alocate bugetelor locale, pana la nivelul sumei rezultate in urma indeplinirii procedurii de atribuire a contractului de achizitie publica, dar nu mai mult decat suma prevazuta in cererea de finantare aprobata, potrivit prevederilor Ordonantei nr. 7/2006 privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii si a unor baze sportive din spatiul rural.

Informatii de background

Obiectivele de investitii finantate prin program sunt:

    * Constructia/executia/modernizarea de poduri, podete sau punti pietonale;

    * Constructia/executia/modernizarea de platforme pentru deseuri;

    * Constructia/executia/modernizarea de sisteme de canalizare a apei si/sau statii de tratare a apelor uzate;

    * Constructia/executia/modernizarea de sisteme de alimentare cu apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.