Bani sunt, mai trebuie proiecte: Vin 85 mil. euro in fonduri de private-equity de la UE

fonduri-europene.jpg

Programul are 11 axe prioritare (plus o axa de asistenta tehnica), avand in total o alocare estimata de 8,25 mld. euro, din care 6,7 miliarde de euro reprezinta sprijinul UE.

IMM-urile romanesti vor avea la dispozitie 85 de milioane de euro dupa ce Ministerul Dezvoltarii a semnat cu Fondul European de Investitii (FEI) un acord de finantare cu o alocare de 59 de milioane de euro, la care se vor adauga peste 25 de milioane de euro din resurse private administrate de FEI.

„Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) a semnat cu Fondul European de Investitii (FEI) un acord de finantare privind lansarea de noi fonduri de investitii de capital („equity”), cu o alocare de 58,82 milioane de euro din Programul Operational Regional (POR). La acestea se pot adauga peste 25 de milioane de euro din resurse private administrate de FEI, astfel ca pana la 85 de milioane de euro vor fi disponibile IMM-urilor romanesti. Resursele vor fi preluate de administratori de fond selectati prin procedura deschisa si transparenta, si vor fi investite in intreprinderi aflate in stadiu de crestere, cu precadere din regiunile mai putin dezvoltate ale Romaniei”, anunta Ministerul Dezvoltarii.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.