„Bataie” pe ajutoarele nerambursabile de aproape 100.000 Euro fiecare. S-a inchis inscrierea in programul Microindustrializare 2018

micro-2018.jpg

Antreprenorii romani au aplicat in numar mare la programul de finantare Microindustrializare 2018, depașind de aproape 4 ori bugetul alocat in acest an daca toti ar fi solicitat suma maxima de 450.000 de lei (aproape 100.000 de euro), potrivit datelor centralizate miercuri la inchiderea sesiunii online de inscriere.

606 inscrieri s-au adunat din 13 august pana miercuri, la inchiderea sesiunii, pe site-ul oficial al Directiei pentru IMM-uri din subordinea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, aippimm.ro. Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2018 este de 74.359.000 lei. Prin implementarea programului statul estimeaza ca va da ajutor de minimis unui numar de 165 de beneficiari in anul 2018, de aproape 4 ori mai putini decat aplicatiile efectuate.

Cei mai multi aplicanti, 318, s-au inscris miercuri, in ultima zi. Ultimul aplicant este inregistrat la ora 19:58:15, cu 1 minut și 45 de secunde inainte de inchiderea sesiunii. LISTA completa a aplicatiilor in programul Microindustrializare 2018 poate fi accesata AICI.

Alocatia financiara nerambursabila (AFN) pentru firmele selectate va fi de maximum 450.000 de lei pe beneficiar. Suma va acoperi cel mult 90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, in limita valorilor maxime prevazute pentru fiecare cheltuiala eligibila.

Astfel, antreprenorul va trebui sa suporte in final o contributie proprie de minim 10% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului. De asemenea, taxa e valoarea adaugata la inreaga valoare a proiectului va fi suportata de beneficiar (cu posibilitate de a o deduce, daca are cod de TVA).

Totodata, beneficiarul selectat efectueaza cheltuielile, iar statul ii deconteaza ulterior costurile eligibile, in limita ajutorului nerambursabil obtinut in program. Antreprenorii vor putea lua și credite de la banci partenere in program, cu garantii, iar comisionul catre Fondul de Garantare va putea fi decontat din program, daca va fi prevazut in planul de afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top