BCR contracteaza 80 de milioane de euro de la BERD pentru a sustine IMM-urile romanesti

euro_fisicuri.jpg

baniBERD isi intensifica sprijinul acordat Romaniei pentru a depasi impactul crizei financiare, prin acordarea unui imprumut de 80 milioane euro acordat Bancii Comerciale Romane (BCR), pentru sub-creditarea intreprinderilor mici si mijlocii.

Imprumutul, care va fi acordat in doua transe egale, va sprijini afacerile locale, care sunt inca afectate de criza financiara globala.
“Deoarece Romania da semne de redresare economica, este foarte important sa se imbunatateasca accesul companiilor la finantare. BCR va acorda finantare IMM-urilor, sub forma de credite de investitii, facilitati de creditare, credite pentru capital de lucru, finantare pentru leasing, factoring si alte instrumente de finantare, cu accent special pe agricultura si agri-business. Creditele acordate companiilor vor fi disponibile atat in euro cat si in lei”, se arata intr-un comunicat emis de BCR.

“Acest nou proiect va sprijini in continuare dezvoltarea sectorului IMM-urilor din Romania, care este vitala pentru redresarea economica a tarii”, a subliniat Jean-Marc Peterschmitt, director pentru Europa Centrala si de Sud-Est al BERD.

Imprumutul de 80 milioane euro face parte din Planul Comun de Actiune al Institutiilor Financiare Internationale pentru cresterea economica in Europa Centrala si de Sud-Est, lansat in noiembrie 2012.

Acest plan este un raspuns direct la impactul continuu al problemelor din zona euro asupra economiilor din Europa emergenta si include angajamente in valoare totala de peste 30 milarde euro pe o perioada de doi ani.

Sursa: Banca Comerciala Romana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.