BCR Leasing pregateste 15 milioane de euro pentru IMM-uri, din fonduri BEI

BCR_Leasing.jpg

BCR_LeasingBanca Europeana pentru Investitii (European Investment Bank – EIB) acorda BCR Leasing un imprumut de 15 milioane euro pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), a intreprinderilor cu capitalizare medie si a entitatilor publice din Romania care implementeaza proiecte in industrie, servicii si infrastructura. 

Imprumutul de 15 milioane euro acordat BCR Leasing IFN S.A reprezinta o prima transa dintr-o linie de credit totala de 75 milioane euro convenita cu EIB.

Aceste fonduri vor sprijini cu precadere IMM-urile, in activitatea de achizitie, renovare sau extindere a activelor corporale (cu exceptia terenurilor), de investitii in cercetare si dezvoltare, de consolidare a retelelor de distributie pe pietele nationale sau pe alt piete din UE si in acoperirea cerintelor de capital de lucru pe termen mediu si lung pentru finantarea activitatilor comerciale obisnuite.

Entitatile din sectoarele publice care intreprind investitii in infrastructura la scara mica si medie sau investitii comunitare sustenabile vor fi eligibile pentru a beneficia de asistenta in scopul imbunatatirii serviciilor publice in domeniul transportului, energiei, deseurilor, telecomunicatiilor, apei, sanatatii, educatiei si locuintelor sociale.

“Fondurile EIB vor fi disponibile cu ajutorul unui nou intermediar al EIB – BCR Leasing – in vederea facilitarii accesului IMM-urilor, intreprinderilor cu capitalizare medie si municipalitatilor la finantari pe termen lung. Noua facilitate va consolida asistenta acordata de EIB catre IMM-uri si intreprinderi cu capitalizare medie si va sprijini competitivitatea si productivitatea acestora. Dat fiind ca aceste entitati reprezinta motorul economiei romanesti, aceasta operatiune va avea un impact pozitiv asupra perspectivelor de crestere economica si de creare a locurilor de munca”, a declarat Mihai Tanasescu, vicepresedinte BEI responsabil pentru Romania.

Sursa: BCR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.