Investkredit Bank AG a demarat activitatea de finantare in Romania

Reprezentanta din Romania a Investkredit Bank AG, o banca specializata din cadrul Grupului Volksbank care opereaza in Europa Centrala, a demarat activitatea pe piata locala, acordand o finantare de 19 milioane euro fondului de investitii imobiliare Fabian Romania Property Fund Ltd.

Imprumutul va asigura refinantarea primelor doua investitii ale Fondului Fabian pe piata cladirilor de birouri din Romania – Cladirea de Birouri Cascade si Centrul de Afaceri Floreasca, doua spatii de birouri de clasa A din Bucuresti, cu o suprafata de aproximativ 4.500 metri patrati fiecare.

Mark Holdsworth, directorul executiv al companiei Fabian, a precizat ca cele doua cladiri au fost prima achizitie a fondului in Romania. “Continuam sa consideram piata din Romania ca fiind una atractiva si vom continua sa achizitionam atat cladiri de birouri in tara cat si sa oferim finantare din fonduri private pentru dezvoltarea proiectelor”, a spus Holdsworth.

Investkredit Bank este o banca specializata care vizeaza ca oportunitati de afaceri segmente de nisa ale pietei imobiliare si corporative. Pietele principale din Europa Centrala sunt Austria, Germania, Elvetia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Republica Ceha, Ungaria si Romania.

Investkredit Bank AG este unul dintre cei mai importanti finantatori pe termen lung pentru marile societati din Austria. Sucursalele sale ofera consultanta pe probleme legate de fonduri de capital si finantari partiale. Gama de servicii in zona imobiliara comerciala cuprinde finantari prin imprumut, leasing, activitati de dezvoltare, investitii si administrarea bunurilor, consultanta profesionala, brokeraj.

Fabian Romania Property Fund a fost infiintat in iunie 2005 in scopul efectuarii de investitii in proprietati comerciale in Romania. Acesta este in prezent unicul fond occidental de investitii imobiliare axat numai pe Romania. Fondul efectueaza investitii in spatii de birouri si cladiri in scop comercial. De asemenea, ofera finantari pentru dezvoltarea proiectelor.

Sursa: Agentia Nationala de presa Rompres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.