BEI a aprobat un credit de 1,5 miliarde de euro pentru gazoductul TAP

image-2017-03-1-21639264-70-banca-europeana-investitii.jpg

Banca Europeana de Investitii (BEI) a aprobat marti un imprumut de 1,5 miliarde euro pentru gazoductul Trans-Adriatic Pipeline (TAP), a declarat un purtator de cuvant de la BEI pentru Reuters.

Cu o lungime de 870 de kilometri, gazoductul Trans Adriatic Gas Pipeline (TAP) face parte dintr-un proiect mai amplu in valoare de 40 de miliarde de dolari si o lungime de pes­te 3.500 de kilometri, denumit Coridorul Sudic de Gaze, care va permite transportul a peste 10 miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an de la zacamantul Shah Deniz II din Marea Caspica pana in Italia trecand prin Georgia, Turcia, Grecia, Albania si Marea Adriatica.

Proiectul Trans Adriatic Gas Pipeline (TAP), derulat de un consortiu la care actionari sunt companiile BP, SOCAR si Snam, va deschide calea pentru diminuarea cotei de piata pe care o are Gazprom in Europa, conform Agerpres.

Banca Europeana de Investitii, cu sediul in Luxemburg, a fost constituita prin Tratatul de la Roma din 1958. Actionarii BEI sunt statele membre ale Uniunii Europene, iar accentul principal al activitatilor de creditare ale BEI este pus pe finantarea de proiecte ce promoveaza o dezvoltare regionala echilibrata si coeziunea economica si sociala intr-o Uniune Europeana extinsa.

In prezent, BEI investeste anual intre 70 si 80 de miliarde de euro, dintre care aproape 10%, sau 7-8 miliarde de euro, sunt cheltuiti in afara UE, din Africa Centrala si pana in America Latina.

Sursa: Bursa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.