BEI continua sa finanteze proiectele IMM-urilor, companiilor medii si municipalitatilor prin intermediul BCR Leasing in Romania

institut_BEI_sigla.jpg

institut_BEI_siglaBanca Europeana de Investitii (BEI) acorda BCR Leasing un imprumut de 30 milioane Euro pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), a intreprinderilor cu capitalizare medie si a entitatilor publice din Romania care implementeaza proiecte in industrie, servicii si infrastructura.

Aceasta este a doua transa a unui credit de 75 milioane Euro aprobat de BEI ca urmare a folosirii primei parti a creditului de 15 milioane Euro semnat la inceputul acestui an.

D-l Mihai Tanasescu, Vicepresedintele BEI responsabilul pentru Romania, a declarat: “Finantarea proiectelor implementate de IMM-uri si companiile medii este un obiectiv cheie al politicii BEI in Romania deoarece sectorul IMM si al companiilor medii reprezinta motorul dezvoltarii, inovatiei si crearii de noi locuri de munca. in cadrul acestei cooperari cu BCR Leasing, un partener consacrat al institutiei de finantare, BEI da asigurari ca beneficiile acestei implicari, adica termenii favorabili al creditarii, vor ajunge la beneficiarii finali“.

D-l Bogdan Speteanu, CEO al BCR Leasing IFN, a declarat: “Parteneriatul dintre BEI si BCR Leasing directioneaza resursele financiare direct catre nevoile IMM-urilor, companiilor medii si entitatilor din sectoarele publice. IMM-urile in special reprezinta aproape doua treimi din PIB-ul Romaniei. Initiativa lor antreprenoriala, rezultatul productiei si formarea capitalului sunt vitale pentru a crestere economica sanatoasa. Prin intermediul resurselor BEI, BCR Leasing este capabila sa ofere beneficii financiare cheie suplimentare: acces flexibil si convenabil la achizitii in leasing, consiliere financiara si serviciile aferente care permit cresterea productivitatii pe termen lung si o compatibilitate mai buna cu un mediu economic dinamic si complex.”

Acest credit se aliniaza prioritatii BEI de a sprijini IMM-urile din Europa. Creditul BEI va sustine investitiile IMM-urilor legate de achizitionarea, renovarea sau extinderea activelor corporale (altele decat terenuri), a cercetarii si dezvoltarii si a crearii retelelor de distributie pe piata interna si pe alte piete din interiorul UE, acoperind nevoile de capital de lucru pe termen mediu si lung pentru finantarea ciclului lor comercial regulat.

Entitatile din sectorul public care implementeaza infrastructura la scara mica si medie sau investitiile sustenabile ale comunitatii vor fi eligibile pentru a fi sustinute cu scopul suportului pentru serviciile publice in domeniile transportului, energiei, reziduurilor, telecomunicatiilor, apei, sanatatii si educatiei ca si a locuintelor sociale.

Creditul BEI pentru BCR Leasing este acordat in cadrul unui Plan Comun IFI de actiune pentru Dezvoltare in Europa Centrala si de Sud-Est, care intensifica implicarea puternica a IFI in sustinerea continuarii procesului de convergenta, a accesului la finantare al IMM-urilor, competitivitatea si eficientizarea si securitatea energetica.

Sursa: BCR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.