BEI creste cu 50 milioane EUR sprijinul pentru IMM-urile si intreprinderile cu capitalizare medie din Romania

bei.jpg

immBanca Europeana de Investitii (BEI) acorda UniCredit Leasing Corporation din Romania un imprumut de 50 de milioane de euro pentru finantarea proiectelor promovate de intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri) si de intreprinderile cu capitalizare medie din domeniul agriculturii, industriei si serviciilor din Romania. Se preconizeaza ca cel putin 70% din imprumut va sprijini proiectele IMM-urilor, in timp ce intreprinderile cu capitalizare medie vor beneficia de circa 30% din valoarea imprumutului.

Potrivit dlui Mihai Tanasescu, vicepresedinte al BEI, “fondurile BEI vor facilita accesul IMM-urilor si intreprinderilor cu capitalizare medie romane active in sectoarele agriculturii, industriei si serviciilor din Romania. imbunatatirea accesului la finantare pe termen lung pentru aceste societati joaca un rol semnificativ in dezvoltarea si diversificarea economiei Romaniei, avand un impact pozitiv asupra cresterii economice si crearii de noi locuri de munca in toata tara, inclusiv in mediul rural.”

O parte din imprumut se va combina cu Facilitatea de finantare a IMM-urilor, un program comun al BEI si al Comisiei Europene care imbina imprumuturile BEI si ajutoarele nerambursabile ale Comisiei pentru a imbunatati capacitatea si infrastructura de creditare pentru IMM-uri.

Imprumutul actual reprezinta o continuare a cooperarii fructuoase intre BEI si UniCredit Leasing Corporation din Romania. imprumutul anterior acordat de BEI, in valoare de 50 de milioane de euro, a fost utilizat in intregime in beneficiul proiectelor IMM-urilor si intreprinderilor cu capitalizare medie.
    
Context:

Banca Europeana de Investitii este institutia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene si este detinuta de statele membre ale UE. Banca pune la dispozitie finantare pe termen lung pentru investitii solide, cu scopul de a contribui la atingerea obiectivelor politicilor UE.

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.