Raiffeisen International deserveste mai mult 13 milioane de clienti

Raiffeisen International Bank-Holding AG, subsidiara a Grupului Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (RZB), a deschis oficial unitatea cu numarul 3.000 in Europa Centrala si de Est (ECE). Sucursala este localizata in orasul Tyumen din Rusia, resedinta provinciei Tyumen Oblast din Districtului Federal Urals (oras aflat la aproximativ 2.100 km est de Moscova). Tyumen este un important centru pentru extractia si prelucrarea gazelor naturale si a petrolului din Rusia si are peste 500.000 de locuitori.

Ca orice unitate din cadrul Raiffeisenbank, sucursala din Tyumen va oferi o gama larga de servicii pentru persoane fizice si corporatii, precum si servicii ale altor companii ale grupului Raiffeisen: Raiffeisen-Leasing, Fondul de Pensii Private Raiffeisen si Raiffeisen Capital Asset Management.

Deschiderea unitatii bancare cu numarul 3.000 reprezinta inca un reper important pentru succesul pe care il are Raiffeisen International in dezvoltare sa. De asemenea, simbolizeaza ritmul rapid cu care grupul austriac isi extinde reteaua de distributie, dat fiind ca la sfarsitul anului 2000 avea doar 185 de unitati.

Reflectand puterea de distributie, Raiffeisen International a ajuns sa deserveasca peste 13 milioane de clienti la sfarsitul lunii septembrie 2007. Pana in 1999, grupul Raiffeisen s-a concentrat pe corporate banking, insa din acel an a inceput si dezvoltarea activitatii de retail. Astfel, numarul de clienti a crescut constant ajungand la 5 milioane in 2004 si 12,1 milioane la sfarsitul lui 2006. In medie, 100.000 de clienti opteaza pentru Raiffeisen in fiecare luna.

In primele sase luni ale anului 2007, Raiffeisen International a deschis inca 108 sucursale, ceea ce reprezinta o medie de aproximativ patru sucursale noi pe saptamana, ajungand la un total de 2.956.

Sucursalele reprezinta cele mai importante canale de distributie de pe piata bancara in regiunea Europei Centrale si de Est (ECE), deoarece clientul apreciaza relatia personala cu banca sa.

Raiffeisen International este lider in ceea ce priveste numarul de unitati bancare intre grupurile bancare internationale din cinci piete ale ECE (Albania, Kosovo, Belarus, Ucraina si Rusia). Mai mult de jumatate din cele 3.000 de sucursale se afla pe pietele cu o crestere economica rapida din cadrul CSI.

Cresterile sunt spectaculase, in special, pe piata bancara din Rusia. In primele sase luni ale anului 2007, activele bancare totale din Rusia au crescut cu 22,1% pana la 495,3 miliade euro. La aceasta crestere a contribuit si dezvoltarea rapida a Raiffeisenbank Austria, Moscova. La sfarsitul anului 2002, se situa doar pe locul sase in reteaua ECE a Raiffeisen International, cu active totale de 1,28 miliarde euro. In decembrie 2006, aceasta devenise deja cea mai mare banca din retea, cu active totale de 8,15 miliarde euro.

Conform previziunilor bancare din ECE facute de Raiffeisen Research, sectorul bancar din CSI ar putea sa creasca in medie cu 19,5% anual pana in 2016, in comparatie cu cel din Europa de Sud-Est -15,4% anual si cu cel din Europa Centrala – 14% anual. La sfarsitul anului 2006, activele bancare totale agregate din CSI au ajuns la 469 miliarde euro si s-a preconizat ca vor depasi 1.000 miliarde euro in 2010. Pana in 2016, previziunile arata ca activele vor creste pana la 2.650 miliarde euro.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.