Beneficiarii fondurilor europene pot solicita bani pentru plata facturilor de la Autoritatile de Management

scara_bani.jpg

scara_baniBeneficiarii din mediul privat care nu dispun de resursele necesare pentru a achita facturile primite de la furnizori vor putea solicita sumele de care au nevoie pentru plata acestora de la Autoritatea de Management a programului operational prin intermediul caruia au primit finantarea.

Acesta facilitate va fi disponibila pentru toti beneficiarii de fonduri europene, indiferent de programul operational prin intermediul caruia au fost contractate, ca urmare a aprobarii Ordonantei de urgenta pentru modificarea si completarea OUG 64/2009 privind gestionarea financiara a instrumentelor structurale si utilizarea acestora pentru obiectivul convergenta.

“Asigurarea functionalitatii acestui mecanism de decontare a facturilor si pentru beneficiarii din mediul privat dovedeste ca statul depune eforturi pentru a schimba sistemul pentru ca acesta sa inceapa sa lucreze in favoarea mediului de afaceri. Reglementarile pe care le aduce acest nou act normativ vor permite implementarea proiectelor intr-un ritm mai alert decat in prezent, dar si acceleararea absorbtiei fondurilor europene”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Beneficiarii din mediul privat care vor dori sa apeleze la aceasta facilitate trebuie sa depuna cererile de plata si documentele justificative aferente acestora la Organismele Intermediare sau la Autoritatea de Management.

Pana in prezent mecanismul decontarii cererilor de plata s-a aplicat doar pentru beneficiarii publici – primarii si agentii de dezvoltare intercomunitara – care au contractat finantari prin Programul Operational Regional.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

2 thoughts on “Beneficiarii fondurilor europene pot solicita bani pentru plata facturilor de la Autoritatile de Management”

  1. predoe ionel spune:

    MAI FRATILOR VA TI PUS PE CAPUL NOSTRU CU ATATEA FONDURI IA MAI POTOLITIVA DOMNILOR . CHIAR NU SUNTEM OBISNUITI SA SUPORTAM ASTFEL DE EVENIMENTE . SAU ESTE SI ASTA O SCOALA SA MURIM SUBITI IN SOMN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.