Beneficiarii PNDR pot colabora cu orice institutie financiar bancara sau nebancara pentru obtinerea garantiilor

pndr-garantii.jpg

pndr-garantiiAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta beneficiarii PNDR ca pot incheia acorduri de finantare sau de garantare cu Institutiile Financiare Nebancare (IFN), fara a exista obligatia ca respectivele IFN sa fie inscrise in vreo asociatie de profil.

In aceste conditii, beneficiarii PNDR pot intra in legatura cu reprezentantii IFN inclusiv pentru a asigura garantarea avansului necesar pentru demararea proiectelor finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala  2014 – 2020, cu conditia insa ca respectivul IFN sa fie inregistrat in Registrul Special al Bancii Nationale a Romaniei. Aceasta decizie vine in sprijinul fermierilor si antreprenorilor din mediul rural care intampina dificultati in a-si asigura finantarea necesara implementarii proiectului.

Precizam ca beneficiarii PNDR pot colabora cu orice institutie financiara bancara sau nebancara pentru obtinerea garantiilor pentru avans, indiferent daca are sau nu protocol de colaborare cu Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR). In ceea ce priveste IFN exista insa o singura conditie si anume ca respectivele institutii financiare sa fie inscrise in Registrul Special al BNR.” a declarat David Eugen POPESCU, Directorul General al AFIR.

Beneficiarul care solicita acest tip de sprijin financiar trebuie sa aiba un proiect selectat pentru finantare in cadrul uneia din submasurile Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020.

Inainte de a incepe orice colaborare cu o institutie financiara nebancara, solicitantul trebuie sa verifice la Banca Nationala a Romaniei daca respectivul IFN este inscris in Registrul Special al BNR. In ceea ce priveste obtinerea unui credit pentru asigurarea cofinantarii private, subliniem faptul ca aceste imprumuturi pot fi solicitate de la orice institutie financiara, in conditiile legii.

Sursa: AFIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.