Investiţie de aproximativ un milion de euro pentru eficientizarea activităţii Primăriei Galaţi

primaria-galati-300x225.jpg

Primăria municipiului Galaţi va investi aproximativ un milion de euro pentru eficientizarea activităţii instituţiei, graţie unui proiect cu fonduri europene câştigat de municipalitate în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă 2014 – 2020, a anunţat primarul Ionuţ Pucheanu.

Potrivit acestuia, bugetul total al proiectului este de 4.437.897 lei, aproximativ un milion de euro, din care suma de 3.807.318 lei este reprezentată de finanţarea europeană, iar 630.578 lei este valoarea cheltuielilor neeligibile, asigurate de municipalitate.

Proiectul “Implementarea unui sistem informatic integrat de management al documentelor, arhivă electronică şi managementul relaţiei cu cetăţenii, arhivă electronică şi managementul relaţiei cu cetăţenii şi mediul de afaceri, elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Durabilă şi Smart City”, care va fi funcţional până în luna decembrie, are ca obiectiv optimizarea proceselor şi creşterea eficienţei serviciilor publice ale municipalităţii prin punerea la dispoziţie de servicii administrative şi de guvernare locală utilizând mijloace electronice. De asemenea, va fi implementat un sistem informatic de management integrat cu funcţii de e-administraţie şi e-guvernare şi elaborarea strategiilor de Dezvoltare Durabilă şi Smart City pentru municipiul Galaţi.

“Punem la punct un sistem care ne va permite să ştim şi să urmărim în orice clipă traseul unui document înregistrat la primărie. Mai mult, cetăţenii nu vor mai fi nevoiţi să facă drumuri la sediul instituţiei pentru depunerea actelor, ci doar cu un simplu click să transmită documente în format electronic, care vor fi direcţionate tot electronic la compartimentele de specialitate, responsabile pentru fiecare caz în parte. Am câştigat în acest scop finanţare europeană pentru un sistem de management performant la nivelul primăriei, care va contribui la eficientizarea activităţii şi la reducerea timpilor de aşteptare pentru cetăţeni. Suma atrasă la Galaţi pentru acest proiect este de aproximativ un milion de euro, bani europeni, şi va fi implementat până la sfârşitul anului”, a declarat Pucheanu.

Edilul a mai spus, că prin acest proiect municipalitatea şi-a propus întărirea capacităţii instituţionale în cadrul Primăriei municipiului Galaţi prin formarea profesională a unui număr de 123 de persoane în vederea sprijinirii acţiunilor de implementare a unui sistem informatic de management integrat şi planificare strategică.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.