BERD ofera consultanta Romaniei pentru utilizarea fondurilor europene si implementarea reformelor structurale

document_semnatura.jpg

berdRomania va beneficia de expertiza Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru implementarea reformelor structurale si utilizarea fondurilor europene, odata cu semnarea unui acord-cadru intre autoritatile de la Bucuresti si institutia financiara internationala.

Documentul, parafat la Bucuresti in prezenta prim-ministrului, Dacian Ciolos, si a presedintelui Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Sir Suma Chakrabarti, are ca obiectiv sustinerea Romaniei in utilizarea fondurilor alocate de catre Uniunea Europeana pentru proiecte menite sa stimuleze dezvoltarea economica si sociala a tarii.

Acordul a fost semnat de catre Matteo Patrone, director regional BERD pentru Romania si Bulgaria, si Emanoil Dascalu, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

“Autoritatile romane vor beneficia de expertiza BERD in efortul acestora de utilizare eficienta si efectiva a fondurilor structurale europene, astfel incat sa genereze crestere economica. BERD doreste sa ofere know-how in dezvoltarea si implementarea proiectelor sustenabile, cu impact asupra transformarilor economice ale tarii. Scopul este acela de a consolida capacitatea Romaniei de a absorbi fondurile europene, de a progresa in implementarea reformelor structurale, de a maximiza rezultatele investitiilor si a stimula cresterea economica”, a mentionat Matteo Patrone.

Asistenta BERD include sprijin la dezvoltarea strategiilor si a politicilor sectoriale si la implementarea proiectelor prioritare. Impreuna cu Banca Europeana de Investitii (BEI) si Banca Mondiala (BM), care au semnat acorduri similare, BERD contribuie la consolidarea capacitatii Romaniei de utilizare a fondurilor structurale si de investitii ale UE pentru perioada 2014-2020.

De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a investit aproximativ 7 miliarde de euro si a mobilizat peste 14 miliarde de euro din alte surse de finantare.

Sursa: Agerpres

One thought on “BERD ofera consultanta Romaniei pentru utilizarea fondurilor europene si implementarea reformelor structurale”

 1. Balici Mihai spune:

  Sa fim foarte atenti cu aceste cadouri otravite ale acestor banci multinationale europene
  Avem cazul BEI care a acordat 200 de milioane de euro pentru reabilitare scoli in Bucuresti , care si-a pus firma proprie de consultanta capusa chipurile de a verifica lucrarile ,dar nu ii interesa cu care preturi s-a facut proiectarea ,cu care preturi se facea executia , un sef de serviciu din cadrul firmei asa zise de consultanta era platit cu 10.000 de euro pe luna ,de unde credeti din cei 200 de milioane de euro imprumutati
  De aceea este bine ca guvernul Romaniei sa interzica orice forma de imprumut de la aceste banci pentru a realiza investitii , numai daca se imprumuta pentru cofinantarea proiectelor europene si toate aceste investitii sa se realizeze numai cu fonduri europene
  Adica noi ne imprumutam in veselie de la diverse banci imperialiste cu dobanzi ustuuratoare , care nici nu se uita cum se cheltuie banii pentru romanul sarac ,in schimb pierdem miliarde de euro de la fondurile alocate de catre UE in exercitiile 2007-2013 sau 2014-2020 , din cauza ca nu avem bani pentru cofinantarea cuprinsa intre 15-25%
  Culmea este ca pentru fondurile alocate de UE , noi contribuim la bugetul UE anual cu 1,5-2 miliarde de euro , ne-am distrus economia , si cand sa recuperam aceste pagube produse prin integrare , noi nu apelam la acei bani care sunt controlati strict de UE ,ci ii pierdem si bancile imperialiste bunavoitoare ne sar repede in ajutor ca sa ne imprumute cu dobanzi usturatoare si firmele lor capuse platite regeste din aceste imprumuturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.