LISTA WiFi4EU: 250 localități din România primesc fonduri europene pentru internet wireless gratuit în a 2-a etapă a programului

freewifi.jpg

Aproape 250 de localități din România au fost selectate pentru a primi finanțare europeană în cadrul celei de a doua runde a programului WiFi4EU, prin care autoritățile locale din Uniunea Europeană beneficiază de bonuri în valoare de 15.000 euro fiecare pentru instituirea unor puncte de acces public și gratuit la internet wireless.

Peste 10.000 de localități europene s-au înscris la cea de a doua etapă a programului, desfășurată în perioada 4-5 aprilie. Din România, au fost selectate 248 de localități, alte 15 localități fiind trecute pe lista de rezerve.

Lansat în 2018, programul WiFi4EU prevede acordarea de cupoane valorice a câte 15.000 euro pentru localitățile din UE, Islanda și Norvegia, care se angajează să ofere publicului acces gratuit la internet wireless.

La prima rundă de finanțare, organizată în noiembrie anul trecut, au participat peste 13.000 de localități, fiind acordate 2.800 de bonuri cu o valoare cumulată de 42 milioane euro. Peste 220 de localități românești au fost selectate atunci, printre care București, Timișoara, Brașov și Galați.

Bugetul total pentru cea de a doua rundă a programului se ridică la 51 milioane de euro, fiind propuse pentru alocare 3.400 de cupoane valorice.

Sursa: Profit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.