BERD ofera noi fonduri pentru a sprijini IMM-urile din Republica Moldova

reb-moldova.jpg

reb-moldovaBanca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va oferi IMM-urilor din Republica Moldova, posibilitatea de a se finanta in moneda locala (leul moldovenesc). In acest sens, se va face conversia a peste 8 milioane de dolari pentru a credita acest sector, aflat in plina expansiune in ultimii ani. 

ProCredit Bank este in acest moment principalul furnizor de credite pentru firmele mici din Moldova. Aceste masuri, va oferi inclusiv acestei banci posibilitatea de a returna spre BERD acesti bani tot in moneda locala, prin intrermediul unui mecanism special gandit. In plus, aceasta structura reduce riscul de a pierde bani in urma schimbului valutar atat pentru creditori cat si pentru debitori. 

BERD este cel mai mare investitor in Republica Moldova. Aceasta se concentreaza pe sprijinirea activitatii sectorului privat, promovarea standardelor europene si integrarea regionala cat si dezvoltarea utilitatilor publice eficiente si durabile. Pana in prezent, BERD a investit 900 de milioane de euro in peste 100 de proiecte din tara.

Sursa: Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.