BERD va finanta cu aproximativ 300 milioane euro magistrala de metrou spre Otopeni

metrou.jpg

Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a decis sa aloce suma de aproximativ 300 de milioane de euro pentru completarea aranjamentului financiar la magistrala de Metrou M6 (1 Mai – Otopeni, n.r.) a anuntat, luni, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, intr-o conferinta de presa.

“Astazi am avut o noua intalnire de lucru cu BERD. Vreau sa precizez ca aceste intalniri sunt saptamanale. Astazi, reprezentantii BERD ne-au dat o veste foarte buna. S-a luat decizia finala la Londra, la BERD, pentru alocarea sumei de aproximativ 300 de milioane de euro pentru completarea aranjamentului financiar la magistrala de metrou M6. Este un lucru extrem de pozitiv care trebuie sa ne aduca bucurie”, a spus ministrul.

De asemenea, acesta a adaugat ca de luni este operationala echipa care lucreaza, impreuna cu echipa Bancii Mondiale, la proiectul autostrazii Ploiesti – Brasov.

“In conformitate cu calendarul pe care mi l-am asumat cu BM, astazi, 15 ianuarie, a devenit operationala unitatea de implementare care este incadrata de specialisti competenti, are logistica necesara, toate conditiile si a inceput sa lucreze. De astazi este operationala echipa care lucreaza, impreuna cu BM, la proiectul autostrazii Ploiesti – Brasov. Sunt lucruri in care nu credea nimeni in urma cu foarte putin timp si care astazi au demarat si nu mai pot fi oprite chiar daca cineva ar dori acest lucru”, a subliniat Stroe.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.