Bucurestiul a depus dosarul de candidatura la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021

bucuresti-1.jpg

Primaria Municipiului Bucuresti, prin ARCUB, a depus in numele orasului Bucuresti, al doilea dosar de candiatura pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021, intrand astfel in etapa finala a competitiei. Documentul depus la Ministerul Culturii contine proiectele pe care orasul intentioneaza sa le implementeze pana in anul 2021, daca va obtine titlul european.

Conceptul cu care Bucurestiul candideaza este Orasul In-vizibil, iar candidatura isi propune sa aduca la lumina toate aspectele uitate, neimaginate, nerealizate, tot potentialul neexploatat si, deci, invizibil al orasului. Cele peste 70 de proiecte incluse in dosar se intind pe o perioada de sase ani si se inscriu in trei teme, care isi propun sa reinvie memoria pierduta a orasului, sa il deschida si sa il faca mai accesibil pentru locuitorii sai, sa valorifice si sa multiplice initiativele artistice si culturale care exista deja.

Pe 14 septembrie, Bucurestiul va primi vizita juriului european, care evalueaza toate cele patru orase ramase in competitie, urmand ca in data de 15 septembrie sa sustina dosarul de candidatura in fata acestuia. Pe 16 septembrie vor fi anuntate rezultatele competitiei.

Primul dosar de candidatura al orasului poate fi consultat pe site-ulwww.bucuresti2021.ro, iar cel de-al doilea va fi facut public, dupa validarea depunerii sale de catre Ministerul Culturii.

Primul dosar de candidatura al orasului poate fi consultat pe site-ul www.bucuresti2021.ro, iar cel de-al doilea va fi facut public, după validarea depunerii sale de catre Ministerul Culturii.

Sursa: Hotnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.