Buget de 29 de milioane de euro pentru programul de finantare a sectorului cultural din Romania, Ro-Cultura

646x404-6.jpg

Ministerul Culturii si Identitatii Nationale (MCIN) a lansat miercuri programul Ro-Cultura, de finantare a sectorului cultural din Romania, realizata prin Granturile SEE (spatiul economic european) 2014-2021.

Programul Ro-Cultura, pentru care Unitatea de Management a Proiectului (UMP) din cadrul MCIN are calitatea de Operator de Program, dispune de un buget total de peste 29 de milioane euro si va cuprinde 7 apeluri de proiecte ce vor fi lansate în urmatorii trei ani, anunta un comunicat de presa, emis cu aceasta ocazie.

Obiectivul general al programului este acela de a consolida dezvoltarea economica si sociala prin cooperare culturala, antreprenoriat cultural si management al patrimoniului cultural.

“Sectorul cultural nu este doar o valoare în sine, ci si un factor care genereaza crestere economica, locuri de munca si nu în ultimul rand, inovare. Mai mult, sectoarele culturale si creative joaca un rol fundamental în promovarea incluziunii sociale si a unui simt al comunitatii, contribuind astfel la promovarea valorilor de solidaritate si coeziune între oameni”, a declarat Lise Nicoline Kleven Grevstad, Ambasadorul Regatului Norvegiei în Romania.

La conferinta de lansare au mai luat cuvantul stefan Razvan Rab, secretar de Stat la Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Mihaela Toader, Secretar de Stat la Ministerul Fondurilor Europene, Mihaela Terchila, Director la Ministerul Fondurilor Europene, Bogdan Trîmbaciu, Director al UMP, si doamna Monica Dragan, director adjunct al UMP.

La evenimentul de lansare al programului au participat peste 200 de operatori culturali din Romania- de la ONG-uri, autoritati publice, institutii de cultura, institutii de educatie, si pana la persoane fizice- interesati de oportunitatile de finantare disponibile în cadrul programului.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.