Nu ratați termenul de 1 iulie pentru subvenția anuală de 3.000 de euro/fermă

rosii-gradina-2.jpg

Termenul pentru subvenția de 3.000 euro, aproape de final. Legumicultorii mai au la dispoziție 2 zile să valorifice tomatele înscrise în programul de stat care acordă o subvenție de 3.000 euro pentru o suprafață cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1.000 mp. Termenul inițial de 15 iunie a fost prelungit până la 1 iulie.

Legumicultorii mai pot profita doar două zile de perioada în care trebuie să valorifice cu acte în regulă roșiile ”purtătoare” subvenție. Mai exact, termenul de 1 iulie, inclusiv, este ultima zi în care aceștia mai pot vinde legumele înscrise în program. Termenul este corelat cu celelalte termene, respectiv termenul de depunere a documentelor justificative și de întocmire de către DAJ a situației centralizatoare cu sumele reprezentând ajutor de minimis.

Astfel, calendarul pe care trebuie să îl respecte legumicultorii este:

-valorificarea producției până la data de 1 iulie inclusiv;
-depunerea la DAJ a documentelor justificative care atestă valorificarea producției și copia Registrului de evidență a tratamentelor cu produse de protecția plantelor, până la data de 15 iulie inclusiv;
-întocmirea de către DAJ și transmiterea situației centralizatoare a sumelor reprezentând ajutor de minimis la MADR, până la data de 31 iulie 2020.

Reamintim că resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis sunt în sumă de 187.500 mii lei, reprezentând echivalentul în euro al sumei  de 39.477 mii euro și se asigură din bugetul pe anul 2020. Valoarea ajutorului de minimis este de maximum 3.000 euro/beneficiar/an… Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.