Bugetele pentru cercetare, inovare, sanatate si mediu au fost toate reduse

ionut-tata-300x300-1.jpg

Daca am depasit momentul laudatio-ului de tip “am negociat pentru romani 80 miliarde de euro”, haideti sa vedem ce am sacrificat la schimb. Bugetele pentru cercetare, inovare, sanatate si mediu au fost toate reduse.
#JustTransitionFund a scazut de la 40 la 10 miliarde se euro!
#DigitalEurope a primit 6.8 in loc de 8.2 miliarde de euro!

Presedintele Iohannis a declarat ca cele 80 miliarde pe care le-a obtinut #Romania merg in infrastructura. Ce infrastructura? Cand? Autostrazile care nu sunt prinse in masterplan sau nu au nici macar studiu de fezabilitate? Aeroporturile pe care nu le construim? Oare celelalte teme – inovare, mediu, sanatate – nu sunt cel putin la fel de importante pentru Romania? Si oare mediul de afaceri nu are si el nevoie de finantare?

Deja au aparut vocile care cer o renegociere. Presedintele #ScienceEurope, Marc Schilz a declarat “We are hugely disappointed that the budget is not in any way commensurate to the challenges ahead” si a cerut Parlamentului European sa “apere” bugetul Europei.

Echipa de negociere din Parlamentul European a declarat la randul ei: “We will strive to secure improvements, including higher amounts, on future-oriented MFF programmes like Horizon, InvestEU, LIFE, Erasmus+”.

Acuma sunt curios cum vor negocia si vota parlamentarii care reprezinta Romania. Vor merge pe filmul “aducem miliarde pentru romani” sau vor cauta sa aloce bani pentru prioritatile care conteaza cu adevarat in #Europa?

Sursa: https://www.facebook.com/ionut.tata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.