Bugetul Ministerului Dezvoltarii si Fondurilor Europene, adoptat de Comisiile reunite din Parlament. MDRAPFE va avea cu 30,6% mai mult decat alocarea din 2017

marius-nica-andreea-alexandru.jpg

Bugetul pe 2018 al Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) a fost adoptat, miercuri, de Comisiile reunite pentru buget-finante din Parlament.

MDRAPFE va avea, in 2018, un buget („credite bugetare”) de 6,2 miliarde de lei, cu 30,6% mai mult decat alocarea din 2017, arata datele proiectului Legii bugetului de stat pe anul viitor.

Ca ordonator principal, Ministerul Dezvoltarii va mai putea atrage sume suplimentare („credite de angajament”) fata de acest buget, in valoare totala de pana la 38,3 miliarde de lei.

Sursele de finantare si ponderea fiecarei surse in totalul finantarii sunt structurate astfel: bugetul de stat 95,11%, fondurile externe nerambursabile 3,68% si venituri proprii 1,21%.

Intrucat Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) va trece in regim de autofinantare din anul 2018, bugetul public alocat initial acesteia – 300 de milioane de lei – va fi transferat catre Programul National de Dezvoltare Locala, au stabilit membrii Comisiilor reunite.

„Pentru partea de fonduri europene, bugetul pe 2018 este de 2,2 miliarde de lei, avand ca destinatii principale cofinantari ale proiectelor europene derulate de Autoritatile de Management si de beneficiari privati, dar si acoperirea cheltuielilor neeligibile cu TVA”, a explicat ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top