Autostrada Ploiesti-Brasov, mai aproape de realitate: Banca Mondiala va oferi asistenta pentru implementarea proiectului

7348610-mediafax-foto-ovidiu-dumitru-matiu.jpg

Zona autostrazii A1 Orastie - Sibiu inchisa pentru remedierea degradarilor produse in zona viaductului Aciliu din judetul Sibiu, duminica, 18 octombrie 2015. Incepand cu 7 septembrie 2015, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) din Romania a restrictionat total traficul rutier intre Nodul rutier Saliste(km 270+020) si Nodul rutier Cunta (km 292+455). OVIDIU DUMITRU MATIU / MEDIAFAX FOTO

Banca Mondiala va oferi asistenta pentru implementarea proiectului autostrazii Ploiesti-Brasov, in urma intalnirii care a avut loc marti la Guvern, la care au participat si ministrii Transporturilor, Finantelor, Justitiei si Fondurilor Europene, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

„Ministrul Transporturilor nu a putut participa marti, la Comisia de Transporturi din Camera Deputatilor, unde s-a discutat Proiectul de buget pentru 2018, pentru ca la acea ora se afla alaturi de premierul Mihai Tudose la Palatul Victoria. Discutiile de la Guvern au fost purtate cu vicepresedintele Bancii Mondiale, Cyril Muller, in contextul in care oficialii Bancii si-au aratat interesul de a sprijini constructia Autostrazii Ploiesti-Brasov”, au declarat sursele mentionate.

La intalnire au mai participat: vicepremierul Marcel Ciolacu, ministrul de Finante, Ionut Misa, ministrul Justitiei, Tudorel Toader si ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica.

In luna octombrie, oficialii romani si cei ai Bancii Mondiale au discutat despre masurile necesare demararii proiectului de infrastructura, convenindu-se infiintarea unui Comitet de coordonare, la nivelul Secretariatului General Guvernului, condus de vicepremierul Marcel Ciolacu, si o unitate de implementare a proiectului, la Ministerul Transporturilor, responsabila de componenta tehnica.

Joi, ministrul Transporturilor va fi prezent la sedinta celor doua comisii reunite din Parlament, pana la votul final pe proiectul de buget al Ministerului Transporturilor pe 2018, au precizat sursele citate.

PNL si USR i-au cerut, marti, ministrului Transporturilor, Felix Stroe, sa demisioneze, dupa ce a lipsit de la dezbaterea proiectului de buget pe anul 2018 pentru Ministerul Transporturilor, Comisiile reunite de Transport ale Parlamentului avizand favorabil proiectul de buget.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.