Buletin informativ “Early Warning Support” – Fonduri Europene

Buletin informativ “Early Warning Support”
cu privire la procesul de absorbtie al Fondurilor Europene in Romania

Informam pe cei interesati asupra lansarii celui de-al doilea numar pe 2010 al Buletinului Informativ periodic de alerte, comentarii si observatii “Early Warning Support”, editat sub egida Platformei de Actiune si Interventie Rapida “EU-RO Clearing Funds”, partener de dialog consultativ structurat cu Comisia Europeana. (link web direct: www.structuralfunds.ro/Atelier/EarlyWarning.html)

Reamintim ca publicarea acestui buletin se subsumeaza obiectivelor centrale ale Platformei fondate si coordonate tehnic de EUROLINK – House of Europe, pentru a sensibiliza mai concludent atat autoritatile, cat si pe beneficiarii actuali sau potentiali de finantare asupra ritmului, calitatii si problemelor mai spinoase intampinate in cursul procesului de accesare si mai ales de implementare al proiectelor co- finantate din Fonduri UE.

In cadrul acestor constante preocupari, in parteneriat cu diverse institutii si alte prestigioase organizatii, mentionam ca, in viitorul apropiat, vor fi organizate urmatoarele evenimente publice:
– SCOALA BANILOR EUROPENI (Bucuresti, sediul CRFB, 25-26 martie 2010) – reuniune de informare, consiliere si training din seria evenimentelor publice din cadrul programului non-guvernamental “Incubatorul de Proiecte si Afaceri Europene”, fondat in luna februarie 2009;
– FORUMUL CIVIC SI DE AFACERI (Bucuresti, Palatul Parlamentului, 27-28 mai 2010) – eveniment national organizat in cadrul Saptamanii Europene a IMM-urilor, cu titlul: “Solutii Practice si Parteneriate de Afaceri pentru Relansarea Antreprenoriatului prin politicile de sprijin ale UE si Fondurile Europene in Romania si in Regiunea Dunarii-Marii Negre”.

Principalii parteneri media sunt: CalendarEvenimente.ro, Tribuna Economica, NewsChannel.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, PRwave.ro, Finantare.ro, SmartFinancial.ro, SmartBank.ro, GhiseulBancar.ro, Comunicatii Mobile, ComunicateMedia.ro, StiriEvenimente.ro, Early Warning Support – “EU-RO Clearing Funds”.

In acest sens, pentru transmiterea observatiilor, sugestiilor sau propunerilor de actiune ale organizatiilor si persoanelor motivate sa sprijine acest gen de initiativa, invitam vizitarea site-ului www.StructuralFunds.ro. Totodata, pentru solicitari punctuale, cei intersati ne pot scrie pe adresa: [email protected] sau fax: 021.2304997.

About Sever Avram

Sever AVRAM - coordonator general - Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile in favoarea stimularii absorbtiei Fondurilor Europene "EU-RO Clearing Funds". A lucrat ca si consilier de afaceri publice pentru Comisia Europeana in Romania si a contribuit la elaborarea capitolului de politici sociale si dezvoltarea resurselor umane din cadrul Planului national de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana. Incepand cu anul 1996,  a activat ca si consultant si/sau trainer in domeniul institutiilor si fondurilor UE, al comunicarii, relatiilor publice si lobby-ului in cadrul a numeroase proiecte europene finantate direct de Comisia Europeana de la Bruxelles,  Departamentul de Stat al SUA, Open Society Institute, precum si de mari finantatori privati internationali sau autohtoni. In urma unui proiect PHARE pe care l-a coordonat, incepand cu anul 2004, se ocupa de organizarea sub egida Platformei CEFTAC (www.ceftac.ro) a “Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania” si a altor evenimente pentru mediul de afaceri. Din anul 2006, a avut initiative speciale legate de absorbtia fondurilor UE, incepand cu saloanele regionale si scolile de vara de la Constantza si Baile Sovata pana la cele doua editii deja desfasurate  ale Forumului Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei fondurilor UE (Bucuresti, in 2007 si 2008). Coordoneaza activitatea de consultanta pe proiecte a CPS (Consortiul Parteneritului Strategic) si a Atelierului Interactiv de Idei, Proiecte si Investitii Inovative (www.StructuralFunds.ro).  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.