Bursa Tanarului Cercetator

certificat1.jpg

Program Resurse Umane – subprogram Bursa tanarului cercetator – competitia 2014

Scop
Sustinerea absolventilor de liceu promotia 2014, cu rezultate excelente pe parcursul liceului, obtinute la olimpiade internationale sau in competitii internationale/globale de inovare (premii I, II, III/medalii de aur, argint, bronz sau alte forme de premiere echivalente), pentru a se pregati intr-o universitate din Romania.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 21.11.2014
Valoare bursa: 15.000 euro

Bursa se acorda studentilor inmatriculati intr-o universitate din Romania, in anul universitar 2014/2015.

Obiective:

  • stimularea tinerilor performanti pentru efectuarea in tara a studiilor universitare;
  • integrarea absolventului/absolventei de liceu, intr-un grup de cercetare performant dintr-o institutie de invatamant superior din Romania sau dintr-un laborator public de cercetare ce are acord de colaborare cu institutia de invatamant superior ce inmatriculeaza studentul.

diploma_absolvireConditii de acordare a bursei tanarului cercetator

Bursa de cercetare se acorda pentru absolventi de liceu promotia 2014, care:

  • au obtinut premii I, II, III/medalii de aur, argint, bronz sau alte forme de premiere echivalente la olimpiadele internationale sau in competitii internationale/globale de inovare, in ultimii doi ani de liceu;
  • sunt inmatriculati ca studenti intr-o institutie de invatamant superior din Romania si urmeaza cursurile unei facultati in domeniul de interes.

Lista olimpiadelor se regaseste in Anexa 1.

Pentru premiile/medaliile obtinute la concursuri/competitii globale de inovare, Comisia de acordare a burselor va decide, pentru fiecare tip de competitie in parte, daca este indeplinita conditia de a fi “concurs/competitie internationala/globala de inovare”.

Institutia de invatamant superior sau laboratorul public de cercetare trebuie sa isi exprime angajamentul, prin intermediul reprezentantului legal, de a integra beneficiarul bursei intr-o activitate de cercetare si de a asigura atat supervizarea/indrumarea necesara cat si accesul la infrastructura de cercetare adecvata pe perioada de acordare a bursei.

Bursa se acorda pentru o perioada de 24 luni.

In functie de rezultatele obtinute, bursa poate fi extinsa cu o perioada de maximum 18 luni, in functie de domeniul de interes si de durata studiilor de licenta, pe baza rezultatelor obtinute.

Cuantumul bursei este de 15.000 euro/echivalent lei, pentru intreaga perioada de acordare a bursei (24 luni).

Se acorda suplimentar suma de 2.000 euro/echivalent lei, pentru participarea la evenimente stiintifice internationale, de referinta, in domeniul ales de catre tanarul cercetator /tanara cercetatoare pentru activitatea de cercetare.

Pentru perioada de prelungire a bursei (maximum 18 luni), cuantumul bursei este de maximum 10.000 euro/echivalent lei, respectiv de 1.000 euro/echivalent lei pentru participarea la evenimente stiintifice internationale.

Numarul de burse acordat anual va fi stabilit in functie de resursele bugetare disponibile.

Cererile se depun intr-o singura etapa, electronic, prin intermediul platformei on-line www.uefiscdi-direct.ro, pana la data de 21 noiembrie 2014.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul solicitantului

Finantator: Guvernul Romaniei
Sursa: ANCS

 [caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.