Burse de 42.000 lei pentru femeile din stiinta

cercetare2.jpg

Aflat la a opta editie, programul de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru femeile din stiinta” sprijina comunitatea stiintifica locala prin acordarea a patru burse pentru tinere cercetatoare din aria Stiintelor Vietii si a Stiintelor Fizice. Editia 2017 s-a deschis iar tinerele cercetatoare isi pot depune candidatura pe site-ul competitiei care poate fi accesat AICI. Valoarea unei burse este de 42.000 lei.

”Pentru CNR UNESCO, proiectul L’Oréal – UNESCO „Pentru femeile din stiinta” reprezinta intruchiparea unuia dintre obiectivele asumate, acela de a promova politicile si instrumentele menite sa sporeasca rolul stiintei si tehnologiei la dezvoltarea durabila a Romaniei. Deschiderea participantelor si amploarea pe care a luat-o programul ne bucura si ne onoreaza”, a declarat Ani Matei, Secretar General CNR UNESCO.

Programul de burse nationale L’Oréal – UNESCO „Pentru femeile din stiinta” se desfasoara in perioada februarie – mai 2017 si se adreseaza cercetatoarelor din Romania cu varsta de maxim 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obtinut titlul stiintific de doctor si urmeaza un program de pregatire postuniversitara in cadrul unei institutii acreditate de invatamant superior din tara.

Dosarele de aplicatie se depun pe platforma proiectului pana la data de 15 aprilie 2017 inclusiv si urmeaza a fi evaluate de un juriu format din din cercetatori de renume din cadrul comunitatii stiintifice locale.

Fiecare bursa va constitui sursa de finantare a unui proiect de cercetare derulat timp de zece luni, in cadrul unei institutii de cercetare din Romania. Proiectele selectate vor fi anuntate in luna mai 2017.

Programul L’Oréal – UNESCO „Pentru femeile din stiinta”, a fost lansat in Romania in 2010, iar in cadrul lui au fost acordate pana acum 13 burse a cate 42.000 lei fiecare, pentru tinere cercetatoare din aria Stiintelor Vietii si a Stiintelor Fizice.

„Prin programul L’Oréal – UNESCO „Pentru femeile din stiinta” punem frumusetea in slujba unei vieti mai bune”, a declarat Gilles Antoine Country general Manager L’Oréal Romania. ”Le oferim tinerelor din cercetare posibilitatea de a isi continua proiectele care pot genera idei, produse, procese revolutionare, care sa imbunatateasca semnificativ calitatea vietii tuturor. Credem cu tarie ca lumea are nevoie de cercetare, iar cercetarea are nevoie de femei”, a completata managerul L’Oréal.

Sursa: Stiriong

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.