Bursele ARC pentru Jurnalism despre Filantropie – a doua editie

jurnalism-despre-filantropie.png

jurnalism-despre-filantropieAceasta bursa oferita de Asociatia pentru Relatii Comunitare (ARC), isi propune sa ofere sansa jurnalistilor de a scrie despre romanii care schimba lumea si atitudinea societatii in care traiesc, prin actele lor filantropice. 

Indiferent de valoarea donatiei, fiecare donator are dreptul sa fie remarcat si cunoscut de publicul larg, totodata, aceasta bursa, dorind sa demonteze prejudecata conform careia doar oamenii bogati sunt capabili de acte filantropice. 

Participanti: orice echipa formata dintr-un reporter si un fotograf indiferent de institutia de presa cu care colaboreaza.

Criterii de selectie: in functie de relevanta, noutatea si profunzimea proiectului inscris. Echipa trebuie sa spuna aceeasi poveste din doua perspective diferite, cea a reporterului si cea a fotografului. 

Premiul va consta in 3 burse a cate 1000 de euro net, pentru fiecare echipa formata dintr-un reporter si un fotograf. 

Dosarul de inscriere trebuie sa contina: 

  • CV-urile participantilor;
  • o scurta descriere a proiectului;
  • portofoliul:  reporterii – 3 materiale jurnalistice care au aparut in media în ultimii 3 ani; fotografii – 3 proiecte foto, finalizate sau in lucru. Fiecare proiect fotografic trimis trebuie sa contina maximum 12 imagini, format JPG, rezolutie 72 DPI, latura mare 800 de pixeli.

Din juriu vor face parte: Jurnalista Elena Stancu (teleleu.eu), fotograful Cosmin Bumbut (bumbutz.ro), jurnalistul Vlad Odobescu (Hubert H Humphrey Fellow), fotoreporterul George Popescu (castigator al Bursei în 2014), Georgiana Ilie (Asociatia pentru Relatii Comunitare).

Termenul limita de inscriere al proiectelor este de 8 februarie 2015, ora 23:59

Caștigatorii vor fi anuntati pe 28 februarie 2014. Echipele au la dispozitie maximum sase luni de la data anuntarii castigatorilor ca sa realizeze un reportaj amplu si o serie de fotografii pe tema legata de filantropie pe care au inscris-o la concurs.

Toate proiectele vor fi trimise prin e-mail la adresa [email protected] pana la data limita, iar dosarele de inscriere vor fi arhivate si atasate unui singur e-mail.

Sursa: ARC Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.