Strategia pentru IMM, respinsa de oamenii de afaceri. Patru milioane de euro s-au cheltuit degeaba

strategie pentru IMM, Ovidiu Nicolescu, fonduri europene, obiective

Din cei 571 de patroni intervievati de patronatul IMM, 562 au respins ca “insuficiente” obiectivele strategiei. “Analiza pe care se bazeaza strategia guvernamentala este superficiala”, a declarat Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National pentru IMM la conferinta de prezentare a rezultatelor sondajului.

El a aratat ca sectorului IMM nu i s-a facut nici macar analiza SWOT, adica cea care releva punctele tari si punctele slabe, oportunitatile si provocarile. aceasta analiza este necesara, potrivit lui Nicolescu, oricarei strategii sectoriale.

“Guvernul a cheltuit degeaba peste 4 milioane de euro cu elaborarea acestei strategii, fara sa se consulte cu patronatele”, a mai spus Nicolescu.

UPDATE

Pentru comparatie, Carta Alba a IMM – lucrare de analiza mult mai ampla, elaborata anual de Consiliu – costa 180.000 de lei (mai putin de 43.000 de euro), fata de cele peste 4 milioane de euro cheltuiti de Guvern.

“Fara indoiala, una sau mai multe persoane vor trebui sa raspunda pentru acesti bani cheltuiti inutil”, a precizat Ovidiu Nicolescu. Acesta a subliniat ca, avand in vedere ca cele 4 milioane de euro sunt bani europeni, Departamentul pentru Lupta Antifrauda (DLAF) ar trebui sa investigheze modul in care s-au cheltuit banii.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.