Business report: INS: Cinci milioane de romani sunt saraci. Copiii si tinerii sub 18 ani sunt cei mai afectati; Romania, codasa pana si la cheltuirea banilor europeni

image-2017-12-11-22170207-41-business-report.jpg

Topul judetelor in care se construiesc cele mai putine case. Numarul autorizatiilor de constructie pentru locuinte in mediu urban a scazut in primele noua luni din acest an si se constata o crestere a locuintelor construite in mediul rural, arata cele mai recente date ale Institutului National de Statistica (INS). Aproape 40.000 de locuinte au fost finalizate la nivel national, din care 1.288 din fonduri publice. Cele mai multe locuinte sociale au fost terminate in judetul Bihor, in numar de 380, arata datele INS. Chiar daca in mediul rural se construiesc mai multe case, in unele judete nu au fost finalizate nici macar 100 de locuinte. Este vorba de judetele Covasna, Caras-Severin si Teleorman, potrivit Economica.net.

David si Goliat, varianta din bricolaj: povestea micului antreprenor care concureaza cu Dedeman. Cristian Gavan si-a deschis primul business in 1994, orientandu-se initial catre reparatiile de mobilier. In 2010 i-a venit ideea sa vanda materiale si accesorii pentru mobilier in sistem cash & carry, iar un an mai tarziu, a infiintat MAM Bricolaj, in urma unei investitii de 100.000 de euro. Acum, MAM Bricolaj re un portofoliu de aproximativ 10.000 de produse pe stoc si se pregateste sa depaseasca vanzari anuale de cinci milioane de euro, mizand inclusiv pe apetitul in crestere al romanilor pentru conceptul do-it-yourself. Si o face cu doar doua magazine, in Bucuresti, scrie New Money.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.