Calendar 2018: Fonduri europene pentru mici afaceri si antreprenoriat

Euro-Morgue_4.jpg

S-a publicat calendarul calendar estimativ al apelurilor de proiecte care ar urma sa se lanseze in perioada ianuarie-martie 2018, cuprinzand, printre altele si fonduri europene destinate afacerilor mici si mijlocii si programelor de stimulare a antreprenoriatului in randul populatiei Romaniei.

Apelurile cuprinse in calendarul publicat de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Eurppene ar urma sa puna la bataie fonduri europene de peste 3 miliarde de euro, insa cea mai mare parte a acestora este destinata beneficiarilor publici si altor solicitanti non-business, cum ar fi organizatiile non-guvernamentale.

Cu un anumit interes in zona micilor afaceri, mentionam un singur proiect care are ca beneficiar firmele mici si mijlocii (IMM).

Vorbim aici despre Programul Operational Regional (POR) – imbunataţirea competitivitaţii intreprinderilor mici si mijlocii – 2.2 Sprijinirea crearii si extinderea capacitatilor avansate de productie si dezvoltarea serviciilor, Axa 2/PI 2.2/O.S 2.2 – imbunatatirea competitivitatii economice prin cresterea productivitatii muncii in IMM-uri in sectoarele competitive identificate in SNC (Strategia nationala de competitivitate) apel ITI DD (Investitii Teritoriale Integrate in Delta Dunarii). Beneficiarii sunt intreprinderile mici si mijlicii (IMM).

Valoarea totala a apelului ar ruma sa fie de 50,5 milioane euro. Apelul competitiv ar urma sa se deschida in ianuarie 2018 si sa se inchida in iunie.

Pe lista mai apar, printre altele, apeluri destinate programelor de educatie in domeniul antreprenoriatului pentru diverse categorii de tineri din paturi defavorizate. Acestea sunt finantate din Programul Operational Capital Uman (POCU).

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.