Sansa pentru start-upurile romanesti IoT: Finantari de peste 80.000 euro in Franta

bani-ue.jpg

In urma cu trei ani, orasul francez Angers s-a angajat intr-un program ambitios de a deveni un smart city, iar acum aceste eforturi primesc inca un impuls datorita unui parteneriat cu cel mai mare accelerator de startup-uri din Franta — NUMA.

NUMA, cu sediul la Paris, a anuntat ca cel mai nou accelerator va avea sediul in Angers si se va concentra pe start-upuri din domeniul Internet of Things (IoT), sub denumirea NUMA Angers IoT.

Programul este conceput pentru a atrage start-upuri din intreaga Europa pentru a valorifica ecosistemul IoT al orasului si productia electronica locala.

Noul accelerator a lansat primul sau apel pentru aplicatii pentru un program de cinci luni care incepe in luna aprilie. Scopul este de a ajuta afacerile, incepand de la prototip la productie, prin mentorat si parteneriate cu producatorii experimentati.

In acelasi timp, NUMA Angers IoT face parte din strategia NUMA prin care se asigura ca beneficiile economiei in crestere a tarii in domeniul tehnologiei se extind dincolo de capitala. in cazul Angers, aceasta inseamna atragerea si cultivarea start-upurilor care pot contribui la mentinerea si revigorarea economiei regiunii, pe langa crearea de locuri de munca in domenii noi.

Intrucat guvernul a investit masiv in dezvoltarea etichetei si a ecosistemului France Tech, a subliniat si necesitatea de a dezvolta economia bazata pe tehnologie intr-o tara puternic dominata de Paris. Speranta este ca start-upurile vor aduce inovare si locuri de munca in sectoare traditionale.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.