CALENDAR Fonduri UE 2017: Max. 75.000 Euro pentru restaurante si alte finantari din Programul de pescuit

calendar.jpg

S-a publicat varianta revizuita a calendarului orientativ al liniilor de finantare disponibile in anul 2017 in Programul Operational Pescuit, pe lista fiind si masura pentru difersificarea activitatilor, prin care se firmele vor putea obtine pâna la 75.000 de euro pentru restaurante cu specific pescaresc.

In calendar, Masura I.6 – Diversificarea veniturilor si noi forme de venituri figureaza ca urmând sa se deschida in luna iunie sau iulie 2017, in functie de rapiditatea cu care se va publica in Monitorul Oficial ordinul de aprobare a ghidului solicitantului.

Prin aceasta masura, persoanele fizice autorizate (PFA), societatile cu raspundere limitata (SRL) si intreprinderile individuale care fac mici afaceri in domeniul pescuitului vor putea obtine fonduri europene de pâna la 75.000 de euro pentru restaurante pescaresti sau alte investitii in agrement cu acest specific.

Bugetul total al acestei linii de finantare este de 3,6 milioane de euro in anul 2017.

(Citeste AICI mai mult despre Masura I.6 – Diversificarea veniturilor si noi forme de venituri si descarca Ghidul solicitantului)

In total, pe anul 2017, sunt disponibili peste 100 de miloane de euro, in 24 de linii de finantare ale Programului Operational Pescuit 2014-2020.

Cea mai valoarasa linie de finantare este Masura II.2 – Investitii productive in acvacultura, care are un buget de 66 de milioane de euro, pentru care apelul este programat tot in iunie-iulie. (Descarca de AICI toate ghidurile solicitantului pentru masurile de finantare din program, pe 2017).

Apelurile de proiecte pentru 11 masuri de finantare si-au anuntat deja deschiderea incepând cu data de 29 iunie (Vezi lista AICI)

Proiectele se depun electronic in sistemul on-line MySMIS 2014.

Institutia responsabila de acetse finantari este Autoritatea de Management al Programului Operational Pescuit din subordinea Ministerului Agriulturii.

Calendarul apelurilor de proiecte in Programul Operational Pescuit 2017

Sursa: Startupcafe

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.