Calificarea somerilor la locul de munca, rasplatita cu 250 de euro/lunar

aGFzaD1mYjJlZWRmNDJkOTY5MTI3Y2ExNTE4ODFhOTEyODg3NA.thumb_.jpg

Angajatorii din orice domeniu de activitate care angajeaza si califica someri la locul de munca pot primi din partea statului 250 de euro lunar pentru fiecare persoana angajata, banii provenind din fonduri europene.

Anuntul a fost facut joi de catre ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu la un post de televiziune, informeaza News.ro.

“La ora actuala exista o criza foarte mare de forta de munca in piata si noi am pregatit un proiect de lege, inclusiv cu normele de aplicare in acest sens. De maine daca vreti, orice angajator poate sa mearga la AJOFM, la oficiile pentru plasarea fortei de munca din judete, si sa ceara de acolo someri pe care sa-i angajeze, chiar necalificati fiind, si primeste pentru ei salariul minim pe economie din partea statului, cu finantare europeana. Avem aproape jumatate de miliard din fonduri europene pentru a plati aceste salarii, pentru a forma forta de munca, pentru ca noi avem o problema in Romania, din acest punct de vedere”, a spus Olguta Vasilescu.

Aceasta a dat exemplul unei fabrici de automobile, care in cazul in care are nevoie de strungari poate angaja someri pe care ii formeaza la locul de munca, iar statul ofera angajatorului 250 de euro pentru fiecare angajat, cu conditia ca acesta sa elibereze dupa perioada de formare un certificat de calificare in meseria respectiva.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.