Când încep programele Microindustrializare și Comerț 2019: Câte 100.000 Euro sau 50.000 Euro pentru mici firme românești

Bani-pixabay.jpg

Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) din România vor putea obține noi fonduri nerambursabile de aproape 100.000 de euro prin programul Microindustrializare 2019 sau circa 50.000 de euro prin programul Comerț-Servicii 2019, un oficial al statului anunțând joi perioada aproximativă în care se vor deschide aplicațiile online pentru cele două programe de finanțare nerambursabilă de la stat. În plus, din 2020 se va lansa și un alt program de finanțare – Scale-Up pentru accelerarea firmelor care au ceva experiență.

„Microindustrializarea și Comerțul vor începe cât mai devreme, acum suntem în achiziții pentru aplicația informatică. Sfârșitul lunii octombrie, cel mai târziu începutul lunii noiembrie trebuie să plece cele două programe”, a declarat Adrian Panait, director al Direcției pentru IMM din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Nu e de neglijat nici contextul electoral, având în vedere că anul acesta, pe 10 noiembrie are loc primul tur al alegerilor prezidențiale, în care va candida și actualul prim-ministru, Viorica Dăncilă.

Anul trecut, de exemplu, programul Microindustrializare s-a deschis în august, iar Comerț, la începutul lui septembrie.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.