Care sunt pasii de urmat pentru a obtine finantare prin programul Start-up Nation

baani.jpg

Programul Start-up Nation, prin care IMM urmeaza sa primeasca de la stat ajutor nerambursabil de pâna la 200.000, de lei urmeaza sa fie lansat in urmatoarele saptamâni. Caterina Nicolae, expert accesare fonduri europene si de coeziune, a explicat pentru MEDIAFAX cum vor fi selectate cererile.

„Fata de intentiile exprimate la inceputul anului, in noua forma a schemei de ajutor de minimis Start-up Nation se renunta la principiul primul venit primul servit ca mod de evaluare a proiectelor. Linia de finantare va ramâne deschisa 30 de zile de la data lansarii, iar selectia proiectelor depuse in aest interval se va face in functie de punctajul obtinut”, a explicat, pentru MEDIAFAX, Caterina Nicolae, expert accesare fonduri europene si de coeziune.

Aceasta arata ca vor fi eliminate din competitie proiectele care acumuleaza 50 de puncte sau mai putin (din 100 posibile) si proiectele multiple depuse de aceeasi firma (o firma nu poate depune decât un sigur proiect).

„Grila de evaluare este foarte simpla. Are numai cinci puncte. Primul criteriu este domeniul de activitate al firmei. Sunt avantajate firmele care au activitati de productie, inclusiv productie IT – 40 de puncte. Urmeaza in ordinea punctajului industriile creative – 35 de puncte, serviciile – 30 de puncte si comertul – 25 de puncte”, arata Caterina Nicolae.

Al doilea criteriu il reprezinta numarul de salariati pe care start-up-ul se obliga sa ii mentina dupa finalizarea finantarii (cei 200.000 de lei care pot fi atrasi prin schema de minimis Start-up Nation pot fi cheltuiti in maximum 12 luni de la semnarea contractului de finantare).

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.