Peste 28 de milioane de lei pentru modernizarea centrului de radioterapie din Bacau

radioterapie-2.jpg

La Bacau, a fost inaugurat cel mai modern centru de radioterapie din nord-estul Romaniei. Obiectivul a fost realizat de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), prin Compania Nationala de Investitii (CNI), valoarea contractului fiind de 28.576.358,33 de lei (cu TVA inclus), iar lucrarile au vizat modernizarea compartimentului de cobaltoterapie prin consolidarea, extinderea, modernizarea si dotarea actualului spatiu.uit aparatul de cobaltoterapie cu unul modern si performant, lucru care a presupus si lucrari de interventie asupra buncarului care adaposteste respectivul aparat. De asemenea, s-au realizat lucrari de recompartimentare, inlocuirea tamplariei interioare si a celei exterioare, termoizolarea cladirii, amenajarea grupurilor sanitare, montarea unui ascensor cu actionare hidraulica, iar sectia a fost prevazuta cu 25 de paturi, folosite in sistem ambulatoriu, dar care, la nevoie, pot fi folosite si pentru internare.

Obiectivul a obtinut autorizatia de functionare (autorizatie detinere, comisionare si autorizatie finala de functionare) din partea Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatii Nucleare, astfel incat, in prezent, Sectia de Radioterapie este pe deplin functionala.

Astfel, se creeaza conditiile unui act medical de performanta si conditii europene de tratament in domeniul radioterapiei, nu numai pentru locuitorii municipiului Bacau, ci pentru intreaga regiune de nord-est a tarii.

Totodata, finalizarea si inaugurarea acestui centru contribuie la crearea de locuri de munca pentru pesrsonalul medical, care, in acest fel, este stimulat sa ramana in tara, beneficiind de conditii moderne de lucru.

Asemenea investitii in domeniul medical reprezinta una dintre directiile prioritare pe care le are MDRAPFE, prin CNI. in acest sens, la momentul actual, se afla in diverse stadii de implementare obiective precum Spitalul Orasenesc Lipova (jud. Arad), Corpul de pediatrie al Spitalului Orasenesc din Viseu de Sus (jud. Maramures) sau Spitalul municipal de boli cronice si ingrijiri paleative din mun. Botosani (jud. Botosani).

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.