Career Bus prinde viteza! Proiect inovator din Romania, printre marii castigatori ai EUSIC 2018

career-bus-630x421.jpg

Career Bus este unul dintre cele trei proiecte castigatoare ale Competitiei Europene de Inovare Sociala (EUSIC), anuntate la capatul unui concurs cu peste 700 de proiecte din intreaga Europa inscrise. Cei trei castigatori vor primi fiecare cate 50.000 de euro pentru a-si duce mai departe ideile inovatoare.

Comisarul european Elżbieta Bieńkowska, responsabil pentru piata interna, industrie, antreprenoriat si IMM-uri, a declarat: “Felicit castigatorii din acest an. Ei au reusit sa creeze oportunitati acolo unde cei mai multi au vazut doar provocari. Comisia Europeana isi respecta angajamentul de a-i implica pe tineri in construirea unui viitor mai bun pentru ei, comunitatile lor si pentru Europa ca intreg. Proiectele castigatoare vor contribui la atingerea acestui obiectiv intr-un mod durabil, care va aduce beneficii atat economiei, cat si societatii.”

Career Bus (link is external), proiect dezvoltat de organizatia non-profit scoala de Valori, este un autobuz educational cu ajutorul caruia organizatorii vor strabate Romania in lung si-n lat, vor ajunge pe ulite din sate, vor explora orase mici pentru a ajunge la tineri si a-i ajuta cu orientari in ce priveste viitorul lor profesional.

Celelalte doua proiecte castigatoare sunt: Ulisse (Italia) – o comunitate a persoanelor cu deficiente de auz care iubesc calatoriile; HeritageLab (Slovenia) – incubator local de programe pentru patrimoniu cultural.

Semifinala concursului a avut loc la Cluj-Napoca, intre 16-18 iulie 2018. Romania a fost prezenta cu trei proiecte printre cele 30 de semifinaliste.

Castigatorii vor folosi banii pentru a-si dezvolta si implementa in continuare ideile si au primit un trofeu din materiale reciclate, creat de artistul William Amor din Paris.

Cu tema RE:THINK LOCAL, editia din acest an a adus recunoastere proiectelor care transforma provocarile de la nivel local, cauzate de economia in continua schimbare, in oportunitati pentru tinerele generatii.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.