Carpatica ofera IMM-urilor credite garantate de stat in valoare de 473 milioane de lei

Carpatica_sediu.jpg

Carpatica_sediuBanca Comerciala Carpatica (BCC) a incheiat o conventie cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), in urma careia clientii bancii pot accesa linii de credit pentru finantarea activitatii curente.

IMM vor benefia de o garantie de stat in proportie de 50%, conform OUG 92/2013 referitoare la Programul de garantare a creditelor pentru IMM-uri. Plafonul de garantare pus la dispozitia Bancii Comerciale Carpatica este de 236,6 milioane lei, iar volumul de credite noi ce vor putea fi acordate este de 473 milioane lei.

Programul se va desfasura pe parcursul unei perioade de trei ani, pana in 2016, iar garantiile aferente imprumuturilor contractate de IMM-uri vor fi acordate prin intermediul FNGCIMM.

“Suntem bucurosi sa venim in intampinarea clientilor nostri cu un nou produs de creditare, care sa acopere lipsa temporara de lichiditati a acestora, beneficiind in acelasi timp de o garantie de stat de 50% din valoarea finantarii, precum si de o oferta de costuri avantajoase. Banca Comerciala Carpatica isi continua in acest fel demersul sau de a sprijini dezvoltarea IMM-urilor in Romania”, a declarat Cosmin Bucur, Chief Comercial Oficer in cadrul BCC.

Clientii care vor avea solicitari in cadrul Programului vor putea obtine linii de credit de pana la 5 milioane lei, dobanda perceputa fiind ROBOR 3 luni + 3,5%, fara costuri de acordare, gestiune sau rambursare anticipata.

Durata creditelor va fi de pana la 2 ani, cu posibilitatea prelungirii cu inca 12 luni.

Sursa: Banca Comerciala Carpatica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.