Carta Erasmus pentru invatamantul superior pentru perioada 2014-2020

carnet1.jpg

Carta Erasmus pentru invatamantul superior pentru perioada 2014-2020

Status: INACTIV
Depunere pana la: 15.05.2013

Obiective si descriere

Propunerea de program UE pentru educatie, formare, tineret si sport pentru perioada 2014-2020 se bazeaza pe articolele 165 si 166 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene, precum si pe principiul subsidiaritatii.

Carta Erasmus pentru invatamantul superior ofera cadrul general care garanteaza calitatea activitatilor de cooperare europeana si internationala pe care o institutie de invatamant superior le poate realiza in cadrul programului.

carnetAtribuirea unei carte Erasmus pentru invatamantul superior este o conditie prealabila necesara pentru toate institutiile de invatamant superior situate in una dintre tarile enumerate mai jos, care doresc sa aplice si sa participe la actiuni de mobilitate a persoanelor in scop educational si/sau de cooperare in materie de inovare si de bune practici in cadrul programului.

Pentru institutiile de invatamant superior situate in alte tari, aceasta carta nu este necesara, iar cadrul de calitate va fi stabilit prin acorduri interinstitutionale incheiate intre institutiile de invatamant superior.

Candidati eligibili

Institutiile de invatamant superior infiintate in una dintre urmatoarele tari pot sa solicite o carta Erasmus pentru invatamantul superior:

  • statele membre ale Uniunii Europene;
  • Croatia;
  • tarile AELS-SEE (Islanda, Liechtenstein, Norvegia), fosta Republica iugoslava a Macedoniei, Turcia si Confederatia Elvetiana.

Pentru a fi eligibili, candidatii trebuie sa fie recunoscuti ca institutii de invatamant superior de catre autoritatile nationale din tarile mentionate mai sus.

Termenul-limita de depunere a candidaturilor in ceea ce priveste Carta pentru invatamantul superior este 15 mai 2013.

Data orientativa a publicarii rezultatelor selectiei este 29 noiembrie 2013.

Procedura de selectie

Inainte de publicarea prezentei cereri de propuneri, agentiile nationale responsabile cu implementarea Programului de invatare de-a lungul vietii au verificat performantele anterioare ale institutiilor lor de invatamant superior care detin in prezent o Carta universitara Erasmus. In special, acestea au evaluat institutiile de invatamant in functie de urmatoarele doua criterii:

1. daca institutia a participat la o activitate de mobilitate in cadrul programului Erasmus incepand cu anul universitar 2007-2008 pana in anul universitar 2010-2011 sau intr-un proiect centralizat in cadrul programului Erasmus;
2. daca institutia a respectat principiile fundamentale ale Cartei universitare Erasmus.

Cererile institutiilor de invatamant superior care raspund ambelor criterii mentionate mai sus nu vor fi evaluate de experti independenti, ci vor fi folosite folosite in scopul monitorizarii.

Cererile institutiilor de invatamant care nu raspund criteriilor de mai sus vor fi evaluate de experti independenti, in acelasi mod ca si cererile tuturor institutiilor care nu detin o Carta universitara Erasmus.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul programului

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.