ESPON 2013: Cerere de exprimare a interesului de catre parti interesate pentru analize specifice

Prioritatea 2 “Analize focalizate teritorial, realizate la cererea utilizatorilor”

Introducere

Programul ESPON 2013 finanteaza cercetarea teritoriului european (elaborarea de studii, cercetari aplicate, analize focalizate, instrumente stiintifice, furnizarea de informatii, etc.), sprijinind, astfel, formularea politicilor care vizeaza coeziunea si dezvoltarea durabila a teritoriului european.

Obiectivele programului

Prioritatea 2 reprezinta o oportunitate adresata autoritatilor publice de a propune tematici de cercetare in folosul fundamentarii propriilor politici.

Prin Prioritatea 2 este introdusa o noua abordare in procesul de generare a ideilor de proiect precum si in procesul de implementare a proiectelor. Proiectele au ca specific utilizarea in cadrul unui parteneriat dintre diferite institutii relevante pentru domeniul dezvoltarii teritoriale (stakeholderi) si echipe de cercetare, a datelor si rezultatelor ESPON existente.

Solicitanti eligibili

Sunt eligibile, in cadrul acestui apel, autoritatile publice relevante pentru domeniul dezvoltarii teritoriale.

Potentiali aplicanti: autoritati publice. Mentionam faptul ca prin autoritate publica se intelege in acceptiunea ESPON, organismul care are o misiune publica, care implementeaza politici publice si realizeaza atributii publice.

Potentiali aplicanti eligibili, in functie de tipul de analiza:
1. studii integrate si analize tematice
– Grupuri de cel putin trei regiuni si/sau orase (minim 3 autoritati publice de la nivel regional local reprezentand 3 state diferite participante la Programul ESPON 2013
sau
– Autoritati publice de la nivel national/central (in acest caz nu se aplica cerinta privind numarul minim de parteneri).

2. sprijin stiintific pentru actiuni de inovare sau experimentale
– Grupuri de cel putin trei regiuni si/sau orase (minim 3 autoritati publice de la nivel regional local reprezentand 3 state diferite participante la Programul ESPON 2013
sau
– Autoritati publice de la nivel national/central (in acest caz nu se aplica cerinta privind numarul minim de parteneri).

3. actiuni comune cu celelalte programe finantate prin fonduri structurale
– Autoritati responsabile cu implementarea programelor finantate din fonduri structurale (in acest caz nu se aplica cerinta privind numarul minim de parteneri).

Activitati eligibile

Procedura presupune parcurgerea a doua etape pentru realizarea analizelor focalizate:
– intr-o prima etapa – apel pentru expresii de interes, apelul curent – institutiile relevante sunt chemate sa isi exprime interesul pentru anumite informatii/cunostinte. Acest lucru se realizeaza prin transmiterea de expresii de interes privind ideea de proiect. Expresiile de interes selectate vor constitui baza pentru elaborarea specificatiilor proiectelor de analiza focalizata. Specificatiile sunt elaborate de catre Unitatea de Coordonare a programului in stransa colaborare cu institutiile relevante a caror idee de proiect a fost selectata;
– in a doua etapa – apel pentru propuneri de proiecte – tematicile selectate vor fi lansate spre cercetare. Proiectele selectate vor fi derulate in stransa colaborarea cu institutiile relevante.

Parteneriatul dintre echipa de cercetare selectata si institutiile care au propus tematica de cercetare este vital pentru implementarea proiectelor in cadrul Prioritatii 2 si pentru obtinerea de rezultate valoroase.

Autoritatile publice participante la proiecte de analiza focalizata nu primesc finantare ESPON, acestea beneficiind de rezultatele cercetarilor.

Tipuri de analize focalizate:
– studii integrate si analize tematice;
– sprijin stiintific pentru actiuni de inovare sau experimentale;
– actiuni comune cu celelalte programe finantate prin fonduri structurale.

Conditii de finantare
Nu exista buget pentru aceasta etapa. In etapa 2 bugetul care va fi disponibil pentru finantarea proiectelor de analiza focalizata va fi de 1.795.000 euro.

Doar o singura propunere de proiect va fi selectata pentru fiecare dintre tematicile de cercetare mentionate.

Termene limita

Termenul limita pentru transmiterea propunerilor de proiecte si a expresiilor de interes este 21 martie 2011.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: www.espon.eu
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.