Castelul Bánffy din Rascruci, Cluj, va fi reabilitat din fonduri europene

CastelBanffy2.jpg

Doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, a semnat contractul de finantare pentru proiectul „Restaurarea, conservarea si punerea in valoare a ansamblului monument istoric Castel Banffy”. Acesta este situat in satul Rascruci din judetul Cluj.

Este vorba despre o investitie finantata din Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul Operational Regional (POR) 2014 – 2020, cu o valoare totala de aprox. 20 milioane lei, din care finantarea nerambursabila este de peste 19 milioane lei.

Cu o durata de 42 de luni, proiectul presupune restaurarea acestui obiectiv de patrimoniu, ceea ce va determina cresterea numarului de turisti in zona si, implicit, dezvoltarea economica locala.

Despre monumentul istoric:

Castelul de la Rascruci, administrat de Consiliului Judetean Cluj, face parte din ansamblul arhitectural Bánffy de la Bontida. Monumentul a fost construit in stil neoclasic eclectic si este imprejmuit de un domeniu folosit in epoca drept resedinta de vara a familiei Banffy. in prezent, castelul se poate vizita la cerere.

Despre POR:

Programul Operational Regional (POR) 2014-2020 este unul dintre programele operationale implementate in România, cofinantate din fondurile europene structurale si de investitii si gestionate de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), in calitate de Autoritate de Management.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.