Castelul Banffy va fi restaurat cu fonduri europene

Anexa_castelul_Banffy.jpg

5 milioane de euro vor veni de la Bruxelles pentru castelul Banffy din judetul Cluj. Impunatorul ansamblu medieval va fi readus la starea initiala si va deveni un centru cultural ce va gazdui diverse evenimente artistice.

Castelul din Rascruci era folosit ca resedinta de vara a familiei Banffy. Cladirea a fost ridicata in anii 1700 in stil neoclasic eclectic. Va fi nevoie de lucrari serioase de reabilitare pentru a-i reda farmecul de altadata.

Consiliul Judetean Cluj a castigat un proiect de reabilitare de 5,2 milioane de euro, bani din care va fi restaurata cladirea, va fi amenjat domeniul, iar piesele istorice de interior vor fi restaurate.

Alin Iuga, purtator de cuvant CJ Cluj: „Lacul, care odinioara era o atractie pentru aceasta zona, va fi reamenajat de specialisti. Va fi construit totodata un porumbar. Marele avantaj este ca, timp de cinci ani de la implementarea proiectului, acesta va putea fi vizitat absolut gratuit. Dorinta noastra este ca astfel sa cream un pol de interes turistic.”

Localnicii din Rascruci cred ca domeniul Banffy va atrage mii de turisti. De altfel, si acum cei care trec prin zona ar vrea sa viziteze castelul.

Reabilitarea castelului Banffy ar trebui sa se incheie in trei ani si jumatate.

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.